Megismétlődhet a Bitcoin 2017-es őrült áremelkedése

-

A Bitcoin jelenlegi piaci viselkedése figyelemre méltó hasonlóságokat mutat a 2015-2017-es bikapiaccal, és ez értelemszerűen felcsigázta a kereskedőket.

A befektetők nem lassítanak, gőzerővel folyik a felhalmozás

A Bitcoin egy több, mint 20%-os korrekción esett át, miután 2024 márciusában majdnem 74.000 dolláros történelmi csúcsot ért el, ez pedig a legélesebb piaci visszahúzódásnak számít az FTX tőzsde összeomlása óta.

Azonban a Bitcoin mára szinte teljesen felépült ebből a visszaesésből, május 21-én ismét elérte a 72.000 dollárt, és jelenleg körülbelül 69.000 dollár körül kereskednek vele.

A Glassnode csapata szerint pedig egy másik jó hírnek is örülhetünk.

„Megfigyelve a 2023-24-es emelkedő trend mintázatait, azonnal feltűnik, hogy figyelemre méltóan hasonlóak a 2015-17-es bikapiacéhoz, amikor hatalmasat emelkedett az árfolyam.”

bitcoin
Forrás: Glassnode

Akkoriban a Bitcoin még nem rendelkezett származtatott eszközökkel, nem voltak derivatívák, és határidős ügyletek, a piacot elsősorban a kisbefektetői spot tranzakciók vezérelték.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a lakossági vásárlók mozgatták az árfolyamot a kriptotőzsdei vásárlásaikkal.

Mára viszont alaposan megváltozott ez a helyzet, az amerikai spot Bitcoin ETF-ek bevezetése és az azok által eredményezett tőkebeáramlás erősebb piaci alapot teremtett, mint korábban bármikor.

Nincs ETF, nincs 100x tőkeáttétel, nincs vételi opció

A korai időkben a Bitcoin infrastruktúrája fejletlen volt, az organikus növekedés hajtotta a piacot, amelyet az alapvető igény vezérelt az átlagos kisbefektetők részéről, nem pedig spekulatív, nagy volumenű kereskedés.

A mai spot tranzakciókra való egyre fokozódó támaszkodás azt sugallja, hogy visszatérhetünk ehhez az alapvető dinamikához, ami fenntarthatóbb növekedési pályát jelez.

Az elmúlt héten az ETF-beáramlások napi átlagban 210 millió dollárra emelkedtek.

Ez a változás egy erős felhalmozási fázist jelez, éles ellentétben a Bitcoin bányászok által kifejtett eladási nyomással, amely a felezés miatt körülbelül napi 32 millió dollárnyi piacra dobott készletet jelent.

Az igény változó, de összességében továbbra is nagy

Bár az utóbbi hetekben némi lassulás tapasztalható az ETF-beáramlásokban, az általános trend továbbra is pozitív.

A Farside befektetői adatai szerint ezen a héten eddig nettó 122,1 millió dollár áramlott az ETF-ekbe, és ez a folyamatos tőkebeáramlás erős vásárlói keresletet jelez, amely támogatja a Bitcoin piacát.

A Santiment elemzése szintén megerősíti ezt a trendet, rámutatva, hogy a legalább 10 BTC-t tartó Bitcoin-tárcák az elmúlt öt hónapban 154.560 BTC-vel növelték készleteiket.

Ez a felhalmozó viselkedés a nagyobb tárcák körében a piaci hangulat kulcsfontosságú mutatója, amely tipikusan a bikapiaci fázisokhoz társul, és azt mutatja, hogy a legkomolyabb játékosok nagyon biztosak a közelgő árfolyam-növekedésen.

bitcoin
Forrás: X

„Történelmileg a kriptopiac egyik legfontosabb vezető mutatója a legalább 10 BTC-t tartó tárcák összesített készlete. Amikor ők felhalmoznak, a kriptovaluták emelkednek. Amikor eladnak, hosszan tartó medvepiacok következnek. Márpedig most felhalmoznak.”

Olvastad már? Kennedy: A blokklánc védelmet nyújthat a mesterséges intelligencia disztópiája ellen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!