Meghekkelték a világ egyik legnagyobb bankját

-

A Santander bank bejelentette, hogy egy hatalmas adatlopás során ügyfelek és alkalmazottak adatai kerültek veszélybe.

A közlemény szerint illetéktelen hozzáférés történt egy harmadik fél adatbázisához, amely ismeretlen számú ügyfél és alkalmazott adatait tartalmazza.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nagy bank, nagy zsákmány

A bank, amely 1,8 billió dollár összesített vagyonnal rendelkezik és tíz országban működik Európában és Amerikában, elmondta, hogy a Santander Chile, Spanyolország és Uruguay ügyfelei érintettek az incidensben.

„A vizsgálatot követően megerősítettük, hogy bizonyos információk a Santander Chile, Spanyolország és Uruguay ügyfeleiről, valamint az összes jelenlegi és néhány korábbi Santander alkalmazottról szabadon elérhetők voltak a támadók számára. A Santander többi országban és üzletágban lévő ügyféladatai nem érintettek.”

Érzékeny adatok

A bank eddig nem közölt további részleteket az érzékeny adatokról, amelyek veszélybe kerültek, csak annyit, hogy tranzakciós adatok és jelszavak nem kerültek nyilvánosságra.

„Nincsenek tranzakciós adatok, sem olyan hitelesítési adatok, amelyek lehetővé tennék a számlákon történő tranzakciókat az adatbázisban, beleértve az online banki adatokat és jelszavakat. A bank működése és rendszerei nem érintettek, így az ügyfelek továbbra is biztonságosan használhatják a szolgáltatásainkat. Elnézést kérünk az aggodalomért, amelyet ez érthetően okoz, és hadd mondjuk el, hogy felvesszük a kapcsolatot az érintett ügyfelekkel és alkalmazottakkal. Értesítettük a szabályozó hatóságokat és a bűnüldöző szerveket is, és továbbra is szorosan együttműködünk velük.”

Utólagos kármentés

A bank közölte, hogy intézkedéseket hozott a további károk megfékezésére, beleértve a kompromittált hozzáférés blokkolását az adatbázishoz és további megelőzési ellenőrzések bevezetését az érintett ügyfelek védelme érdekében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Santander adatlopása előtt pár héttel egy másik bank, a JPMorgan Chase jelentett be egy támadást, amely 451,809 ügyfél nyugdíjazási nyilvántartásait érintette, és amely nevek, címek, társadalombiztosítási számok és bankszámlaszámok adatait tartalmazta.

Ebben az esetben a Chase közölte, hogy jelenleg nincs arra utaló jel, hogy az adatokat visszaélésre használták volna fel.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Így haladta meg a Solana NFT piaca az Ethereum piacát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!