Meghekkelték a DEUS Finance stablecoinját

-

A DEI stablecoin kibocsátója, a DEUS Finance a jelentések szerint egy biztonsági rés miatt támadás áldozatává vált, és nagyjából 6 millió dollárt vesztett.

A támadás során a Binance Smart Chain és az Arbitrum hálózaton is célba vették a protokollt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A támadást a BSC-n indították el, ahol az elkövető végül 1,3 millió dollárhoz jutott, majd ez után következett az Arbitrum, ahol viszont már több, mint 5 millió dollárt sikerült zsákmányolnia.

Az eddigi információk alapján a támadáshoz egy botot használtak fel, és egyes Twitter-felhasználók arra is rávilágítottak, hogy a DEI okosszerződésében néhány alapvető hibát találtak.

A protokoll hivatalosa is elismerte a támadás tényét, leállították a rendszerüket, és a DEI tokeneket kivonták a forgalomból, hogy megelőzzék a további károkat.

A közösséget a Twittere keresztül tájékoztatják az eseményekről.

„Jelenleg azon dolgozunk, hogy a DEI fedezeteként szolgáló pénzt biztosítsuk. Mikor megvan a teljes felmérés, minden egyenleggel, állapotjelentéssel, akkor tudjuk megmondani, hogy hogyan állítjuk vissza az eredeti állapotot.”

A DEI stablecoin önmaga is fedezeti eszközként szolgál különböző szolgáltatások számára, amelyek a Fantom protokoll hálózatát használják.

A DEI árfolyama a hírek hatására 30%-ot esett alig egy nap alatt, elvesztette a 30 centes fixált árát, és jelenleg nagyjából 20 cent körül kereskednek vele.

Tavaly is történt egy hasonló eset, akkor a Terraform Labs stablecoinja, az UST vesztette el a dollárhoz való rögzítettségét, és értéktelenedett el.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A DEUS Finance esetében sem ez az első incidens, tavaly márciusban egy flash-loan támadás áldozatai lettek. Akkor nagyjából 3 millió dollárnyi DAI-t és ethert vittek el tőlük.

Az ellopott pénzeket a Peckshield beszámolója alapján a Tronado Cash mixerszolgáltatásával próbálták meg tisztára mosni.

A DEUS egy decentralizált piacteret működtet az Ethereum hálózatán, ahol mind fizikai, mind digitális eszközökkel is kereskedni lehet.


Olvastad már? 63 ezer dollárig menetelhet a bitcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!