Meghekkelték a DEUS Finance stablecoinját

-

A DEI stablecoin kibocsátója, a DEUS Finance a jelentések szerint egy biztonsági rés miatt támadás áldozatává vált, és nagyjából 6 millió dollárt vesztett.

A támadás során a Binance Smart Chain és az Arbitrum hálózaton is célba vették a protokollt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A támadást a BSC-n indították el, ahol az elkövető végül 1,3 millió dollárhoz jutott, majd ez után következett az Arbitrum, ahol viszont már több, mint 5 millió dollárt sikerült zsákmányolnia.

Az eddigi információk alapján a támadáshoz egy botot használtak fel, és egyes Twitter-felhasználók arra is rávilágítottak, hogy a DEI okosszerződésében néhány alapvető hibát találtak.

A protokoll hivatalosa is elismerte a támadás tényét, leállították a rendszerüket, és a DEI tokeneket kivonták a forgalomból, hogy megelőzzék a további károkat.

A közösséget a Twittere keresztül tájékoztatják az eseményekről.

„Jelenleg azon dolgozunk, hogy a DEI fedezeteként szolgáló pénzt biztosítsuk. Mikor megvan a teljes felmérés, minden egyenleggel, állapotjelentéssel, akkor tudjuk megmondani, hogy hogyan állítjuk vissza az eredeti állapotot.”

A DEI stablecoin önmaga is fedezeti eszközként szolgál különböző szolgáltatások számára, amelyek a Fantom protokoll hálózatát használják.

A DEI árfolyama a hírek hatására 30%-ot esett alig egy nap alatt, elvesztette a 30 centes fixált árát, és jelenleg nagyjából 20 cent körül kereskednek vele.

Tavaly is történt egy hasonló eset, akkor a Terraform Labs stablecoinja, az UST vesztette el a dollárhoz való rögzítettségét, és értéktelenedett el.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A DEUS Finance esetében sem ez az első incidens, tavaly márciusban egy flash-loan támadás áldozatai lettek. Akkor nagyjából 3 millió dollárnyi DAI-t és ethert vittek el tőlük.

Az ellopott pénzeket a Peckshield beszámolója alapján a Tronado Cash mixerszolgáltatásával próbálták meg tisztára mosni.

A DEUS egy decentralizált piacteret működtet az Ethereum hálózatán, ahol mind fizikai, mind digitális eszközökkel is kereskedni lehet.


Olvastad már? 63 ezer dollárig menetelhet a bitcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ferrari az USA után Európában is alkalmazza a kriptofizetéseket

A Ferrari e hónap végétől elfogadja a kriptovaluta fizetéseket Európában. A lépés az amerikai piacon való sikeres használat után következik. A kriptovaluták továbbra is a mainstream...

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!