63 ezer dollárig menetelhet a bitcoin

-

A bitcoin (BTC) árfolyama esetén a rövid távú mozgások legtöbbször bizonytalanok, de a hosszú távú trendekkel kapcsolatban szinte mindenki egyetért, hogy a felezések miatt az út felfelé megy.

A kereskedők persze ennél konkrétabb számokra is kíváncsiak, így rengeteg fajta indikátort használnak, hogy megpróbálják megjósolni a jövőt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az egyik ilyen népszerű elemző-kereskedő, a Twitteren Titan of Crypto nicknéven, a Bollinger-szalagokra hivatkozva nemrég úgy fogalmazott, hogy hatalmas kiugrás várható, egészen 63 ezer dollárig.

Titan szerint a havi időtávot nézve a Bollinger-ből minden ciklusban egyszer felfelé kitör az árfolyam, a mostani ciklusban pedig ez bármikor bekövetkezhet.

2016-ban és 2019-ben is így történt, mikor a BTC árfolyama kitört a Bollinger-szalagok által meghatározott sávból. Ezt a kitörést jelentős mértékű erősödés követte.

A Bollinger-szalagok indikátora a volatilitással dolgozik, adott időtávokon. A 20-periódusos mozgóátlagból húzza meg a középvonalat, és a két standard szórás mértéke számít az alsó és a felső szalagnak.

 

A szalagok által kirajzolt sáv a volatilitás alapján szűkül vagy bővül, ha pedig az ár érinti ezeket a szinteket, vagy éppen kitör a sávból, az a kereskedők számára nagy jelentőségű jelnek számít.

A BTC/USD havi nézetén jelenleg az látható, hogy az ár fölé igyekszik menni a középvonalnak, és ha ez sikerül neki, és tartósan meg is marad, akkor az hagyományosan a bikapiac visszatértén jelezheti. Titan szerint ez a kitörés félreérthetetlen.

„A BTC éppen meg akarja hódítani a Bollinger-szalagok alapvonalát a havi nézeten. Mikor ez sikerül neki, az emelkedés szinte elkerülhetetlennek tűnik. Az ár felmehet egészen a 63500 dolláros szintig.”

Ez az árfolyam kicsit elmarad az eddigi rekordtól, viszont azt is hozzá kell tenni, hogy a felezés már csak egy évre van.

Hogy meddig lehet halogatni az emelkedést, azt egyelőre nem tudni, de sokáig biztos nem.

A múlt hónapban a Bollinger-szalagok kitalálója, John Bollinger úgy nyilatkozott, hogy a BTC árfolyama a napi időtávon rendkívüli helyzetet produkált.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Akkor a BTC éppen a középvonalat tesztelte, mint támaszt, mostanra viszont már a felső sávot vette célba, és azt próbálja áttörni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Más elemzők arra hívták fel a figyelmet, hogy a rövidebb időtávokon nézve a szalagok helyzete viszonylag stabilnak tekinthető, dacára a legutóbbi kisebb esésnek, amely 31 ezerről 29 ezer alá vitte az árfolyamot a közelmúltban.

Olvastad már? A Stripe új funkciót indít a Web3 felhasználók megsegítésére

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!