Megfelelt: visszakerülhet egy bitcoinbányászati cég a Nasdaqra

-

Az Argo bitcoinbányászati cég ismét megfelel a Nasdaq tőzsdei bevezetési szabályainak.

Ez előírja, hogy egy vállalatnak 30 egymást követő kereskedési napon keresztül fenn kell tartania törzsrészvényeinek 1 dolláros minimális ajánlati árát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Argo hivatalosan január 23-án jelentette be, hogy a részvényárfolyam fellendülése közepette a vállalat visszanyerte a Nasdaq minimális ajánlati ár szabályának való megfelelést.

A Nasdaq tőzsdei jegyzési minősítési osztálya arról tájékoztatta az Argót, hogy sikeresen teljesítette azt a követelményt, hogy tíz egymást követő kereskedési napon keresztül fenn kell tartania az 1 dolláros minimális záró ajánlati árat.

Ezt a követelményt január 13-án teljesítették, és a Nasdaq megerősítette, hogy az ügyet lezártnak tekinti.

A bejelentésre körülbelül egy hónappal azután került sor, hogy a Nasdaq december 16-án értesítette az Argót, hogy a cég nem felel meg a Nasdaq minimális ajánlati árra vonatkozó követelményének.

A probléma oka az volt, hogy az Argo törzsrészvényei az előző 30 egymást követő munkanapon nem tartották az 1 dolláros minimális ajánlati árat, ahogyan azt a Nasdaq tőzsdei jegyzési szabályai előírják.

Ráadásul a pénzügyi problémák, a növekvő energiaköltségek és a bitcoin árfolyamának csökkenése közepette a bányászati vállalat kénytelen volt felfüggeszteni a Nasdaqon való kereskedést.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az Argo amerikai letéti részvényeivel (ADS) 2021 szeptemberében kezdték meg a kereskedést a Nasdaq Global Select Marketen ARBK ticker alatt.

A 15 dolláros áron debütáló ARBK-részvények fokozatosan elértéktelenedtek, végül 2022 októberében 1 dollár alá zuhantak.

Az ARBK részvényei azt követően kezdtek talpra állni, miután a Nasdaq decemberben figyelmeztette a céget, hogy már nem felel meg a követleményeknek.

A TradingView adatai szerint az Argo részvényei december 30-án rövid időre elérték az 1 dollárt, de nem tudták tartani az árfolyamot.

Miután január 3-án újra tesztelték az 1 dollárt, az ARBK részvényei továbbra is az árszint felett maradtak. Január 20-án a részvény 1,73 dolláron zárt.

bitcoin
Forrás: TradingView

Nem az Argo az egyetlen tőzsdén jegyzett Bitcoin-bányászati cég, amelyiknek nehézséget okoz, hogy részvényeinek árfolyamát 1 dollár felett tartsa.

December 15-én a kanadai a Bitfarms bitcoinbányász hasonló figyelmeztetést kapott a Nasdaqtól a Bitfarms (BITF) részvényei miatt.

Az ARBK-val ellentétben a Bitfarms részvényei még nem mutattak annyi növekedést, hogy ismét megfeleljenek a Nasdaq tőzsdei bevezetési szabályainak.

Miután január 12-én 1 dollár fölé tört, a BITF január 18-án ismét a küszöb alá zuhant.

A Nasdaq követelményei szerint a Bitfarmsnak 2023. június 12. előtt legalább 10 napig 1 dollár felett kell tartania a részvényei árát.

Olvastad már? A Curve (CRV) legtöbbet forgalmazott token az ETH bálnák között

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!