Megfelelt: visszakerülhet egy bitcoinbányászati cég a Nasdaqra

-

Az Argo bitcoinbányászati cég ismét megfelel a Nasdaq tőzsdei bevezetési szabályainak.

Ez előírja, hogy egy vállalatnak 30 egymást követő kereskedési napon keresztül fenn kell tartania törzsrészvényeinek 1 dolláros minimális ajánlati árát.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Argo hivatalosan január 23-án jelentette be, hogy a részvényárfolyam fellendülése közepette a vállalat visszanyerte a Nasdaq minimális ajánlati ár szabályának való megfelelést.

A Nasdaq tőzsdei jegyzési minősítési osztálya arról tájékoztatta az Argót, hogy sikeresen teljesítette azt a követelményt, hogy tíz egymást követő kereskedési napon keresztül fenn kell tartania az 1 dolláros minimális záró ajánlati árat.

Ezt a követelményt január 13-án teljesítették, és a Nasdaq megerősítette, hogy az ügyet lezártnak tekinti.

A bejelentésre körülbelül egy hónappal azután került sor, hogy a Nasdaq december 16-án értesítette az Argót, hogy a cég nem felel meg a Nasdaq minimális ajánlati árra vonatkozó követelményének.

A probléma oka az volt, hogy az Argo törzsrészvényei az előző 30 egymást követő munkanapon nem tartották az 1 dolláros minimális ajánlati árat, ahogyan azt a Nasdaq tőzsdei jegyzési szabályai előírják.

Ráadásul a pénzügyi problémák, a növekvő energiaköltségek és a bitcoin árfolyamának csökkenése közepette a bányászati vállalat kénytelen volt felfüggeszteni a Nasdaqon való kereskedést.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az Argo amerikai letéti részvényeivel (ADS) 2021 szeptemberében kezdték meg a kereskedést a Nasdaq Global Select Marketen ARBK ticker alatt.

A 15 dolláros áron debütáló ARBK-részvények fokozatosan elértéktelenedtek, végül 2022 októberében 1 dollár alá zuhantak.

Az ARBK részvényei azt követően kezdtek talpra állni, miután a Nasdaq decemberben figyelmeztette a céget, hogy már nem felel meg a követleményeknek.

A TradingView adatai szerint az Argo részvényei december 30-án rövid időre elérték az 1 dollárt, de nem tudták tartani az árfolyamot.

Miután január 3-án újra tesztelték az 1 dollárt, az ARBK részvényei továbbra is az árszint felett maradtak. Január 20-án a részvény 1,73 dolláron zárt.

bitcoin
Forrás: TradingView

Nem az Argo az egyetlen tőzsdén jegyzett Bitcoin-bányászati cég, amelyiknek nehézséget okoz, hogy részvényeinek árfolyamát 1 dollár felett tartsa.

December 15-én a kanadai a Bitfarms bitcoinbányász hasonló figyelmeztetést kapott a Nasdaqtól a Bitfarms (BITF) részvényei miatt.

Az ARBK-val ellentétben a Bitfarms részvényei még nem mutattak annyi növekedést, hogy ismét megfeleljenek a Nasdaq tőzsdei bevezetési szabályainak.

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

Miután január 12-én 1 dollár fölé tört, a BITF január 18-án ismét a küszöb alá zuhant.

A Nasdaq követelményei szerint a Bitfarmsnak 2023. június 12. előtt legalább 10 napig 1 dollár felett kell tartania a részvényei árát.

Olvastad már? A Curve (CRV) legtöbbet forgalmazott token az ETH bálnák között

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!