Megérkezett a recesszió az USA gazdaságába

-

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa könyvek szerzője aggasztó figyelmeztetést fogalmazott meg, mivel szerinte az USA gazdasága jelenleg depresszióban van.

A gyenge gazdasági növekedésre hivatkozva Kiyosaki biztosra veszi, hogy ennek rossz vége lesz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Válságban az amerikai nemzetgazdaság

Robert Kiyosaki arra figyelmeztetett, hogy az USA gazdasága hivatalosan is válságban van.

Kiyosaki a csütörtökön az X-en, a népszerű közösségi média platformon fejezte ki aggodalmait az USA gazdaságának állapota miatt, válságként, depresszióként jellemezve azt.

A depressziót úgy definiálta, mint egy olyan időszakot, amikor a gazdasági növekedés gyenge, megjegyezve, hogy bár a gazdaság bővül, a növekedés üteme lassul, nem éri el a teljes potenciálját.

Friss statisztikákra hivatkozva megemlítette a 3,4%-os növekedést 2023 negyedik negyedévében és az 1,6%-os növekedést 2024 első negyedévében, mint a gyenge teljesítmény mutatóit.

USA

A növekedés üteme tehát kevesebb, mint a felére esett vissza, Kiyosaki pedig emiatt úgy véli, hogy az USA gazdasága valószínűleg nem fog egyhamar helyre jönni, ami a jövőben további nehézségeket jelez.

Az elnök emberei

A híres szerző már többször is figyelmeztetett arra, hogy az USA gazdasága az összeomlás szélén áll.

Tavaly decemberben élesen kritizálta Joe Biden elnököt, Janet Yellen pénzügyminisztert és Jerome Powell Fed elnököt, azt jósolva, hogy gazdaságpolitikájuk nemcsak pénzügyi válságba, de háborúba is sodorhatja az USA-t.

Ezenkívül elutasította, hogy a gazdaság visszafogott, enyhe válságba kerülhet, gondolatát, kijelentve, hogy a kemény problémák felbukkanása sokkal valószínűbb.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A piac gyenge, és már gyülekeznek a viharfellegek

Februárban Kiyosaki már jelezte az aggodalmait, ahogyan azt már több alkalommal is tette a közösségi médiában, egy közelgő globális gazdasági összeomlást jósolva, és a részvény- és kötvénypiacok sebezhetőségére tett utalásokat.

Ugyanakkor a növekvő nemzeti államadósságot is állandóan jelentős problémának nevezte.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!