Még jobban megfigyelné a kormány az angol lakosságot

-

Az angol parlament felsőháza elé került az úgynevezett Online Safety Bill, OSB, egy törvényjavaslat, amely a politikusok megfogalmazása szerint biztonságosabb hellyé akarja tenni az internetet, és amelynek a rendelkezéseit az Ofcom, az angol telekommunikációs hatóság tartatná be a helyi lakossággal.

A javaslat várhatóan a jövő héten kerül elfogadásra, és számos új szabályt vezet be a telekom cégek számára, amelyek alapján cenzúrázniuk kell majd a világhálót.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emellett új típusú bűncselekményeket is meghatároznak benne, például a hamis kommunikációt, a felhatalmazás nélküli megosztást, és büntetőjogi felelősséget állapít meg mind vállalkozások, mind magánszemélyek esetén.

A lakosság utáni kémkedés

Az egyik legellentmondásosabb elem a törvényből az, amely alapján az Ofcom a teljes lakossági kommunikációt lehallgatná, hogy észrevegye a károsnak tekintett kommunikációt.

Ez hatalmas felháborodást váltott ki a felhasználókból, mivel vélhetően a Signal vagy a WhatsApp szolgáltatásait is érintené, azokat a beszélgetéseket sem lehetne titkosítva végezni a továbbiakban, a hivatalnokok minden látnának. Ez példa nélkül álló megsértése lenne a magánszférának.

A kommunikációs szektorban működé cégek közös nyílt levelet fogalmaztak meg a politikusoknak, amelyben felhívták a figyelmüket, hogy ez a törvény nagy veszélyt jelent a magánszférára, és minden egyes angol lakos biztonságára, valamint azokra, akikkel ők kommunikálnak.

A levél szerint a jogszabály ellehetetlenítené a titkosított kommunikációt, amelyet például az email-küldéshez használunk, vagy amellyel be tudjuk írni a jelszót a netbankunkhoz, ráadásul minden egyes személyes üzenet nyilvános lenne.

Az angol kormányzat a kritikák hatására kissé lassított a tempón, és a politikusok biztosították a lakosokat, hogy ez a törvény kizárólag a megfelelő technológiai feltételek mellett lépne csak életbe, és semmiképpen sem kényszerítenék rá a tech-cégeket, hogy minden egyes üzenetet lehallgassanak, csak akkor, ha úgy gondolják, hogy éppen mégis, vagy ha például gyerekek elleni szexuális visszaélésekről van szó.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A szakértők szerint a politikai szólamok ellenére az OSB szövegezésében semmiféle változtatás nem történt, így továbbra is a tömeges lehallgatást jelentené a bevezetése, a lakosok kommunikációjának a teljes körű megfigyelését, és továbbra is jelen lenne minden kényszerítő eszköz, hogy a vállalati szektor betartsa ezeket az utasításokat.

Olvastad már? Az FTX-alapító ügyvédjei elítélik a silány internetszolgáltatást a börtönben

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!