A mémkriptopénz több mint 60%-ot zuhant a május 8-i csúcsához képest, és egy elemző szerint még 60%-kal mélyebbre kell mennie.

Ha valaki egy technikai elemző szemszögéből nézi a Dogecoin (DOGE) grafikonjait, akkor egy klasszikus medvés struktúra riasztó jelenlétét veszi észre.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Tyler Durden elemző például kiemelte a „fej és váll” alakzatnak tűnő mintázatot. Ez a kereskedési struktúra akkor alakul ki, amikor egy eszköz három csúcsot képez ugyanazon a támaszszinten.

Ennek során a középső csúcs magasabbra kerül, mint a másik kettő.

Durden a Head and Shoulder-szerű mintázatot villantotta fel, hogy 67%-os árzuhanást jósoljon a Dogecoin piacán.

Az elemző „programozottnak” nevezve a mintát, utalt arra, hogy a minta hajlamos lesz összeomlasztani az eszközöket, amint azok a 0,299 dolláros támaszszint alá törnek.

Jellemzően a lefelé irányuló célpont ilyen esetben a minta magasságától függ. A Dogecoin esetében a Head and Shoulder minta csúcsa és a támaszszint közötti maximális hossz 0,197 dollár volt.

Ez eltolja a Head and Shoulder mintázat lefelé irányuló célpontját, amely a 0,05 $ közelében leselkedik, ahogy Durden kiemelte.

„Ezt még Elon [Musk] sem tudja megmenteni a tweetjeivel. Megpróbálta, és minden alkalommal csak egy újabb, alacsonyabb csúcsot hozott létre” – mondta. „A 0,05 dollár be van programozva.”

Ideiglenes támaszok

Részletezve, a DOGE/USD árfolyam valamivel több mint 60%-kal korrigált, miután május 8-án 0,76 dolláron tetőzött.

Maga a 0,76 dolláros csúcsra való felfutás egy 16.462%-os árfolyamrobbanás részeként történt, ha 2021 elejétől mérjük.

Eközben a 2020. márciusi, 0,00112 dolláros járványszerű mélypontjától kezdve a Dogecoin nettó hozama a 0,76 dollárig 67.757,14%-ra jött ki.

A hatalmas emelkedés a kutyacoint a bolygó legjobban teljesítő pénzügyi eszközévé tette, amely még a Bitcoin (BTC), az S&P 500, a Nasdaq Composite és az arany együttes hozamát is felülmúlta.

Ami a Dogecoin bikakatalizátorként működött, az nem más volt, mint Elon Musk milliárdos vállalkozó tweetelései, aki a kriptopénz több ezer százalékos árfolyam-ralija során különböző támogató üzeneteket küldött a kriptopénz javára.

Április 28-án a Tesla vezérigazgatója „Dogefather”-nek kiáltotta ki magát, aminek hatására a Dogecoin árfolyama még aznap 18%-kal emelkedett.

Ezt megelőzően Musk döntése, miszerint együttműködik a Dogecoin fejlesztőivel a tranzakciók hatékonyságának javítása érdekében, május 13-án 25,25%-os napközbeni árfolyampumpot eredményezett.

De az őrületszerű, Musk vezette pumpálás a Dogecoin számára is kevés lehetőséget hagyott a fenntartható árfolyampadló kialakítására.

Kivételt jelent, amikor, a DOGE/USD 2021 február-márciusában tartotta a 0,040-0,047 dolláros területet, miután az akkori 0,1 dolláros történelmi csúcsról 50%-os medvés korrekciót hajtott végre.

Miután nyolc hétig tartotta a tartományt támaszként, a pár folytatta felfelé irányuló raliját, és végül elérte a 0,76 dollárt.

Ezért mielőtt elérné Durden 0,01 dolláros árcélját, a Dogecoin várhatóan vevőkre talál a 0,040-0,047 dolláros tartományban, köszönhetően annak rövid, de történelmi jelentőségű támasztótartományának.

Eközben a DOGE/USD is fenntartja a 0,25-0,27 dolláros tartományt és a 20 hetes exponenciális mozgóátlag (20 napos EMA; a fenti grafikonon a zöld hullám) által meghatározott átmeneti támaszösszefolyást.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Zéró?

Eközben a The Asian Investor, egy álneves elemző nem számít arra, hogy a technikai szintek megakadályozzák a Dogecoin keményebb zuhanását.

A Seeking Alpha e hónap elején megjelent írásában az álnéven tevékenykedő elemző a Dogecoint pump-and-dump tokennek nevezte, hozzátéve, hogy a kriptopénz végül nullára fog zuhanni. Mint mondta:

„Mivel minden második nap új pump-and-dump „lehetőségek” bukkannak fel, nem túl vonzó befektetni [egy] olyan „eszközbe”, amely már ennyire sokat emelkedett. Számítsunk arra, hogy a Dogecoin idén 0 dollár felé esik, és lassú halált hal.”

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!