Mark Yusko szerint a napi bitcoinár nem számít

-

Mark Yusko, a Morgan Creek Capital Management vezérigazgatója szerint a bitcoinár napi volatilitásának nem kellene számítania a hosszú távú kilátásokkal rendelkező befektetők számára.

Nincs jelentősége a rövid távon alakuló bitcoinárnak 

Csütörtökön Yusko a bitcoin jelenlegi árcsökkenéséről nyilatkozott a CNBC-nek:

 „A bitcoin napi ára egyáltalán nem számít. Már 10 éve létezik, és minden évben – eltekintve persze egyetlen alkalomtól, a 2015-ös évtől – elért egy komolyabb mélypontot. Ennek ellenére a piaci kapitalizációja évente nőtt.”


A bitcoin jelenlegi hanyatlása elhozta a 2019-es év első negatív negyedéves hozamát. A piaci tőkésítés legmagasabb rangú kriptovalutája 10, illetve 160 százalékot meghaladó növekedést ért el 2019 első és második negyedévében.
A bitcoin legutóbbi negatív negyedéves hozama 2018. negyedik negyedévében történt. A bitcoin ára akkor jóval 6 000 dollár alá csökkent, értéke majdnem kevesebb, mint 3 000 dollár volt.
A jelenlegi hanyatláshoz hasonlóan a 2018-as év végi csökkenés is egy hosszabb idejű oldalirányú felhalmozódást követett.

Soha nem lesz megfelelő idő az eladásra

A bitcoin árával kapcsolatos „vérfürdő” során, amely kedden kezdődött, a BTC értéke több mint 9 000 dollárról 8 000 dollár alá esett, június óta először.
Yusko számára az 5 000 dolláros BTC-t nem érdemes eladni – a befektetési igazgató úgy véli, ez az árszint a tökéletes vásárlási lehetőség.
Yusko szerint a bitcoin, mint vagyoneszköz az Amazon részvényire hasonlít. A Morgan Creek vezérigazgatója továbbá így nyilatkozott:

 „Az Amazon már 20 éve állami vállalkozás. Minden évben, beleértve idén is, két számjegyű szintsüllyedést tapasztalhatott. Az átlagos árváltozás mínusz 31 százalék, kétszer pedig mínusz 90 százalék volt. Mikor volt megfelelő idő arra, hogy el lehessen adni? Soha.”

A hálózat összes alapja továbbra is pozitív

A bitcoin árának 15 százalékos csökkenése ellenére a hálózat alapjai továbbra is jelentős növekedés jeleit mutatják. Yusko erre az interjú során mutatott rá, felhívva a figyelmet olyan indikátorokra, mint a hashráta, a felhasználás, a tranzakciók nagysága stb., amelyek mindegyike újra és újra magasabb szinteket ér el.
Amint a Bitcoinist arról korábban is beszámolt, a Bitcoin-hálózat nem mutat elhagyatottságra utaló jeleket.
Úgy tűnik, hogy még a hashráta közelmúltbeli zuhanását is megoldották, ezen körülmények között is folytatva rendeltetésszerű használatukat.

Olvastad már? Új kripto-ATM-et helyezett üzembe a MrCoin Budapesten

A bitcoin ára a hanyatlás ellenére is 120 százalékkal magasabb szinten van, mint év elején.
Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: CoinDesk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!