Mark Cuban szerint a kriptokrach Warren Buffettet erősíti

-

A milliárdos kriptobefektető elismeri, hogy a legtöbb pénzügyi piacra még nehéz idők várnak, de azt mondja, hogy amíg a kripttér új technológiát termel, addig minden rendben lesz.
Mark Cuban milliárdos kripto befektető és a Dallas Mavericks tulajdonosa szerint a jelenlegi piaci visszaesés Warren Buffett egyik jól ismert mondását juttatja eszébe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Cuban párhuzamot lát a kriptopénzpiacok és -projektek felemelkedése és bukása között, és a 91 éves omahai orákulum aforizmája szerint „csak akkor derül ki, hogy ki úszott meztelenül, amikor a dagály elvonul”.
Cuban megfigyelése a Fortune-nak adott csütörtöki interjúja során derült ki, amelyben arról beszélt, hogy szerinte milyen hibás üzleti modellekkel rendelkeznek egyes kriptoprojektek, amelyek az elmúlt két hónapban nehéz helyzetbe kerültek.
„A részvények és a kriptók esetében azt fogod látni, hogy olyan cégek fognak eltűnni, amelyeket az olcsó, könnyű pénz tartott fenn – de nem voltak érvényes üzleti kilátásaik” – mondta a Shark Tank befektetője:

„Ahogy [Warren] Buffett mondja: Amikor a dagály elvonul, meglátod, ki úszik meztelenül.”

A meztelenül úszkáló cégek közé tartozott a Terra, a Celsius és a Three Arrows Capital.
A Terra ökoszisztéma, amely ma már Terra Classic néven ismert, május közepére teljesen összeomlott. Az összeomlás következtében a befektetők több tízmilliárdos veszteséget szenvedtek el, miközben az alapító és vezérigazgató Do Kwon ellen több szabályozó hatóság is hajtóvadászatot indított.
A Celsius hitelezési platform a fizetőképesség megőrzéséért küzd, ha a kifizetések szüneteltetése a közelmúltban ezt jelzi. A Three Arrows Capital befektetési cég a hírek szerint 400 millió dolláros felszámolással néz szembe, és nem tudta teljesíteni a margin callokat.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A kripto rövid távú borús kilátásai ellenére Cuban azt mondta, hogy ezek a visszaesések általában tisztító hatással vannak egy piacra, és ez valószínűleg ezúttal is így lesz a kriptó esetében. De szerinte mindig az innovációra kell támaszkodni:

„A medvepiac alatt megjelent diszruptív alkalmazások és technológiák – legyen szó részvényekről, kriptókról vagy bármilyen üzletről – mindig találnak piacot és sikeresek lesznek”.

Marc Lasry, az Avenue Capital Group vezérigazgatója még borúlátóbban értékeli a pénzügyi piacokat. A Bloomberg TV-ben azt jósolta, hogy a gazdaságot általában véve érintő fájdalom 2022 végéig folytatódni fog, mivel a részvényindexek akár további 10%-ot is eshetnek. Lasry azonban úgy véli, hogy az Egyesült Államok gazdasága elég erős ahhoz, hogy a jelenlegi visszaesés viszonylag rövid ideig tartson.
Lasry 2018 óta kriptobika. A Cointelegraph 2021-ben arról számolt be, hogy azon kesergett, hogy nem vásárolt elég Bitcoint (BTC). A Bloomberg TV-nek azonban azt mondta, hogy a BTC és az Ether (ETH) máris a vártnál nagyobbat zuhant, és hogy „senki sem tudja, hogy hol van ennek a mélypontja”.
Hozzátette, hogy még a profi befektetők számára is nehéz időzíteni a mélypontot, „ezért akkor akarsz befektetni, amikor csak tudsz”.

Olvastad már? A szakértők szerint a medcepiac jó a bitcoin számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!