Már több az aktív cím a Telegram blokkláncán, mint az Ethereumon

-

A Telegram által fejlesztett The Open Network, a TON blokklánc ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek száma alapján.

Rengeteg felhasználó, hatalmas aktivitás

Egy közelmúltbeli bejegyzésben a Delphi Digital, egy neves elemző cég, kiemelte a TON lenyűgöző növekedését, és rámutatott, hogy a napi aktív címek száma a TON hálózatán meghaladta az Ethereum hasonló értékét is.

A Delphi Digital kihangsúlyozta, hogy a jelek szerint a kriptoközösség figyelmen kívül hagyja ezt a tényt, hogy a TON sikere a Telegram széles körű elterjedtségén alapul, mivel a platform közel 900 millió felhasználóval rendelkezik.

Forrás: X

Ugyanakkor felmerült a kérdés, hogy ez a növekedés hosszú távon fenntartható-e, és hogy véglegesen túlszárnyalhatja-e az Ethereumot a TON?

Nem könnyű az Ethereum dolga, de nincs egyedül

Az Artemis adatai szerint, amelyek a napi aktív címeket, az úgynevezett DAA-értéket úgy definiálják, mint a blokkláncon napi tranzakciókat végrehajtó egyedi pénztárcák számát, a TON és az Ethereum május 17-e óta szoros versenyt folytat.

Június elején a TON előnyre tett szert, és az elmúlt 11 napból 10-en túlszárnyalta az Ethereumot.

Június 3-án a TON rekordot állított fel 568 300 DAA-val, amit az Ethereum 2023. szeptember 13-a óta nem ért el.

Bár ezek az adatok lenyűgözőek, fontos figyelembe venni azt a tényt is, hogy az Ethereum aktívan tereli a tranzakciókat második rétegű skálázási megoldásokra, amelyek jelentős felhasználói aktivitást vonzanak.

Emiatt a két blokklánc közvetlen összehasonlítása nem teljesen igazságos. Például, június 11-én az Ethereum három legnépszerűbb második rétegű megoldása – az Arbitrum, a Base és az Optimism – együttesen 1,3 millió napi aktív címet mutatott fel.

Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin közismert szószólója a második rétegű megoldások használatának, hogy skálázhatóvá tegyék a fő blokkláncot.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Új alkalmazások, izgalmas fejlesztések

A TON hálózati aktivitásának közelmúltbeli megugrását több tényező is magyarázhatja, beleértve az USDT stablecoin integrációját a TON-ra és a Notcoin 35 millió felhasználóját, akik a projekt öt hónappal ezelőtti indulása óta csatlakoztak.

A Notcoin egy tap-to-earn típusú token, amelyet a felhasználók különböző társadalmi kihívások teljesítésével szerezhetnek meg, jutalomként.

Emellett a Telegram június 6-án bevezette a Telegram Stars-t, egy alkalmazáson belüli valutát digitális vásárlásokhoz.

Ezek mid rengeteg új felhasználót vonzhatnak be. Ezzel párhuzamosan a Telegram mini alkalmazásainak hirtelen növekedése is megfigyelhető, amelyek milliónyi új felhasználót szólítanak meg naponta.

Az egyik mini alkalmazás, amely nemrég nagy népszerűségre tett szert, a Hamster Kombat, amely nemrégiben jelentette be, hogy elérték az egy millió aktív felhasználót.

Olvastad már? A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Robert Kiyosaki Bitcoin árfolyam előrejelzése, ha Trump megnyeri az amerikai választásokat

Robert Kiyosaki jelentős gazdasági változást jósol, ha Donald Trump visszatér az elnöki székbe, ami szerinte az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedéséhez fog...

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!