Már 7 milliárd dollárnyi bitcoint adott el a Grayscale

-

A legnagyobb kriptoipari alapnak számító Grayscale bitcoin Trust eddig hét milliárd dollárnyi bitcoin-kiutalást dolgozott fel, de még így is 23 milliárd dollárt kezelnek az ügyfeleik megbízásából

A Bianco Research és a Farside elemzéseiből kiderül, hogy mióta a Grayscale ETF-ként működteti az alapját, jelentős mennyiségű tőkét vontak ki tőlük a befektetők.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Több elemző arra számít, hogy bár a kivonás mértéke lassult, még koránt sincs vége, további eladások várhatók.

A legnagyobb mennyiséget januárban vették ki az alapból, összesen 5,64 milliárd dollár értékben, februárban pedig eddig 1,37 milliárdnál tart a számláló, és még nincs vége a hónapnak.

Jim Bianco, a Bianco Research alapítója, és egyben népszerű pénzügyi szakértő a közösségi médiában osztotta meg a követőivel, hogy szerinte a kivonás nem egyszerűen eladás, hanem a befektetők más ETF-be fektetik inkább a pénzüket.

Elmondása szerint ennek az lehet az oka, hogy a Grayscale jutalékai magasnak számítanak a többihez viszonyítva.

Bianco rávilágít, hogy az újonnan indult ETF-ek jutaléka 0 és 0,12% között van, míg a Grayscale esetében 1,5%-ot vonnak le kezelési költségként.

Ez önmagában is jelentős szempont, van viszont egy másik lehetséges oka is a nagymértékű kiutalásnak.

Mielőtt a GBTC át lett konvertálva, még nem ETF formájában létezett, és nem volt mód a bitcoinra váltásra.

Ha valaki ki akarta venni a pénzét, akkor magát a GBTC részvényeket kellett értékesítenie, de erre kevés vevő volt, így az ár sokszor jelentősen alacsonyabbra ment, mint a spot piaci bitcoin ára.

Ezt nevezték Grayscale kedvezménynek, és 2023 júniusában, mikor a BlackRock beadta a saját ETF-kérelmét, egészen pontosan 44%-on állt, ennyivel adta olcsóbban a „bitcoint” a Grayscale.

Ez a nagy kedvezmény rengeteg befektetőt rábírt a vásárlásra, ők pedig most szabadon kivonhatják a pénzüket, és nem csak magát az árfolyam-növekedést tudják realizálni, hanem a kifejezetten magas kedvezményt is.

Grayscale
Forrás: Bianco Research

Mikor a Grayscale is engedélyt kapott a konvertálásra, ez a kedvezmény megszűnt, és már nem volt értelme őket választani, hiszen többen is megjelentek a piacon.

Bianco szerint akár a készleteik 90%-ától is megszabadulhatnának, még akkor is többet birtokolnak, mint a jelenlegi többi kibocsátó összesen.

Az ügyvezető úgy véli, arra is nagy esély van, hogy a Grayscale indít egy második bitcoin ETF-et is, kedvezőbb díjakkal.

Ez valószínűleg független lesz attól, hogy a Genesis birtokában lévő készletet most piacra fogják dobni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A bírósági dokumentumokból kiderül, a Genesis összesen 1,6 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkezik a Grayscale három kriptopénzes alapjából, a bitcoin, az Ethereum, és az Ethereum Classic termékeiből.


Olvastad már? Az Arbitrum felülmúlja az Ethereumot ezen a téren: Mi lesz most?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!