Az Arbitrum felülmúlja az Ethereumot ezen a téren: Mi lesz most?

-

Az Arbitrum (ARB) vezető Layer 2 hálózaton (L2) belül elhelyezett derivatív protokollok heti tranzakciós volumene a múlt héten minden idők legmagasabb, 18 milliárd dolláros értékére emelkedett – derült ki a DefiLlama adataiból.

Ezzel az adatszolgáltató szerint az Arbitrum-on hét nap alatt 17%-kal nőtt a származtatott ügyletek volumene, ami meghaladta az Ethereum (ETH) által ugyanebben az időszakban regisztrált 9 milliárd dollárt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Arbitrum
Forrás: DefiLlama

Az Arbitrum detronizálja az Ethereum-ot

A láncon belüli adatokból kiderült, hogy az Ethereum sokáig tartotta a helyét, mint a derivatív protokollok legnagyobb heti tranzakciós volumenű láncaként.

Az Arbitrum heti volumene azonban november 26-án előzte meg először az Ethereumot, és azóta is folyamatosan emelkedik.

A havi értékelést tekintve az Arbitrum derivatív protokollján végrehajtott tranzakciók volumene 2023 decembere óta folyamatosan eltörpül az Ethereum volumene mellett.

Összehasonlításképpen: az említett 31 nap alatt a származtatott ügyletek volumene az Arbitrumon összesen 45 milliárd dollárt tett ki. Az Ethereum 38 milliárd dolláros havi volumennel lemaradt mögötte.

A tendencia januárban is folytatódott, amikor az Arbitrum 55 milliárd dolláros derivatív volumennel zárta a hónapot, ami 22%-os növekedést jelentett a havi tranzakciós volumenben (MoM).

Az Ethereum havi derivatív volumene ugyanebben az időszakban 18%-kal csökkent.

Az Arbitrum MoM származtatott volumenének folyamatos emelkedése a multi-chain származtatott protokollok havi tranzakciós volumenéből való részesedésének jelentős megugrását eredményezte, derült ki a DefiLlama adataiból.

Az összes derivatív platformon végrehajtott összes tranzakció 39,25%-át az L2 hálózat adta decemberben. Január végére ez az arány 42,44%-ra emelkedett.

Ezzel szemben az Ethereum piaci részesedése ugyanebben az időszakban 38%-ot zuhant.

Az Arbitrum származtatott ügyletek forgalma ebben a hónapban eddig 18 milliárd dollárt tett ki. Az Ethereum ezzel szemben csak 16 milliárd dollárnyi tranzakciós volument könyvelhetett el a derivatív protokolljaiból.

Az ARB erősödik, mivel a piac vonzónak látja a helyzetet

A cikkírás idején az L2 irányító tokenje, az ARB 2,06 dolláron cserélt gazdát. A CoinGecko adatai szerint az altcoin értéke az elmúlt hónapban több mint 10%-kal emelkedett.

Arbitrum
Forrás: tradingview.com

Az árfolyam emelkedését egy kulcsfontosságú pillanatnyi indikátor, a Money Flow Index (MFI) értékelése magyarázza. A cikkírás idején 84,71-es értékkel az ARB MFI értékei megerősítették az altcoin iránti kereslet növekedését.

Az elmúlt egy hónap árnövekedése ellenére azonban az ARB birtoklásának jövedelmezősége ugyanebben az időszakban csökkent.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az alt 30 napos piaci érték és realizált érték (MVRV) arányát, megállapítottuk, hogy az január 2. óta csökkenő tendenciát mutat.

A Santiment adatai szerint ez a mutató a szerkesztés idején 4,18%-on állt, és azóta 90%-kal csökkent.

Arbitrum
Forrás: Santiment

Olvastad már? 3 kriptovaluta, amit a bálnák vizsgálnak márciusban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!