Már 20 millió Ordinals létezik a Bitcoin hálózatán

-

A Bitcoin blokkláncán létező NFT-k jelentős mérföldkövet hódítottak meg, a héten létrejött a 20 milliomodik is.

Ennek ellenére a forgalom mértéke csökken, július közepe óta lassú visszahúzódást él meg a piac.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ordinals Protocol lehetővé teszi, hogy a felhasználók bizonyos adatokat rögzítsenek egy-egy meghatározott satoshihoz, azaz a bitcoin váltópénzéhez.

Ez lehet szöveg, kép, videó, bármilyen digitális tartalom, hasonlóan, mint az Ethereum NFT-k esetén.

A Bitcoin esetén a Taproot frissítés tette lehetővé a technológia használatát, amely a tokenizáció élvonalába repítette a Bitcoint.

Ahogyan a tokenizált satoshik száma növekedett, azaz egyre több inscriptions született meg a hálózaton, az Ethereum után a Bitcoin lett a második legnagyobb NFT-forgalmat bonyolító blokklánc, heteken keresztül.

Július közepét elkerülve viszont változott a felállás, és a Cryptoslam.io számaiból látható is, hogy több, mint egyharmadával esett vissza a forgalom.

Az elmúlt hét nap során a volumen elérte a 4,54 millió dollárt, így a Bitcoin a hetedik helyen áll a forgalom-alapú listán, a Polygon mögött.

A top20 ügylet között mindössze kettő Ordinals kapott helyet az előző hét napos periódusban.

bitcoin
Forrás: dune.com

A Dune Analytics adataiból az is kiderül, hogy a csökkenés viszonylag széles körű, és több platformon is megfigyelhető, amelyek lehetővé teszik az Ordinals tokenek kereskedelmét.

Az OKx, az Unisat, Magic Eden, Gamma, Open Ordex, az Ordinals Wallet, az Orswap és az Ordinals Market esetében is megfigyelhető a forgalom visszaesése július közepe óta.

Májusban már megtapasztalt egy nagy esést a piac, aztán június végén jött egy fellendülés, de július 14 óta egyértelmű a lejtmenet.

A tranzakciók mennyisége és az egyedi felhasználók száma is csökkent, mindegyik felsorolt piactér esetén.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoinon látható visszahúzódó forgalom ellenére a többi blokklánc esetén növekedés figyelhető meg, és összességében 8,43%-os erősödést láthattunk ezen a héten az előző héttel összehasonlítva.

Ez az ellentétes viselkedés a szakértők szerint rávilágít arra, hogy az NFT piac esetében ugyanúgy igaz, mint bármely más esetben, hogy senki sem tudja előre kiszámítani és megjósolni, hogy merre indulnak az árfolyamok.

Ugyanígy azt sem lehet előre jelezni, hogy a megkezdődött eső trend folytatódik-e, és ha igen, akkor meddig, és milyen mértékben, vagy esetleg hamarosan fordulatot láthatunk a számokban.

Olvastad már? Charles Hoskinson kifejti, miért nincs nyilvános Cardano pénztárcája

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!