Már 20 millió Ordinals létezik a Bitcoin hálózatán

-

A Bitcoin blokkláncán létező NFT-k jelentős mérföldkövet hódítottak meg, a héten létrejött a 20 milliomodik is.

Ennek ellenére a forgalom mértéke csökken, július közepe óta lassú visszahúzódást él meg a piac.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ordinals Protocol lehetővé teszi, hogy a felhasználók bizonyos adatokat rögzítsenek egy-egy meghatározott satoshihoz, azaz a bitcoin váltópénzéhez.

Ez lehet szöveg, kép, videó, bármilyen digitális tartalom, hasonlóan, mint az Ethereum NFT-k esetén.

A Bitcoin esetén a Taproot frissítés tette lehetővé a technológia használatát, amely a tokenizáció élvonalába repítette a Bitcoint.

Ahogyan a tokenizált satoshik száma növekedett, azaz egyre több inscriptions született meg a hálózaton, az Ethereum után a Bitcoin lett a második legnagyobb NFT-forgalmat bonyolító blokklánc, heteken keresztül.

Július közepét elkerülve viszont változott a felállás, és a Cryptoslam.io számaiból látható is, hogy több, mint egyharmadával esett vissza a forgalom.

Az elmúlt hét nap során a volumen elérte a 4,54 millió dollárt, így a Bitcoin a hetedik helyen áll a forgalom-alapú listán, a Polygon mögött.

A top20 ügylet között mindössze kettő Ordinals kapott helyet az előző hét napos periódusban.

bitcoin
Forrás: dune.com

A Dune Analytics adataiból az is kiderül, hogy a csökkenés viszonylag széles körű, és több platformon is megfigyelhető, amelyek lehetővé teszik az Ordinals tokenek kereskedelmét.

Az OKx, az Unisat, Magic Eden, Gamma, Open Ordex, az Ordinals Wallet, az Orswap és az Ordinals Market esetében is megfigyelhető a forgalom visszaesése július közepe óta.

Májusban már megtapasztalt egy nagy esést a piac, aztán június végén jött egy fellendülés, de július 14 óta egyértelmű a lejtmenet.

A tranzakciók mennyisége és az egyedi felhasználók száma is csökkent, mindegyik felsorolt piactér esetén.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoinon látható visszahúzódó forgalom ellenére a többi blokklánc esetén növekedés figyelhető meg, és összességében 8,43%-os erősödést láthattunk ezen a héten az előző héttel összehasonlítva.

Ez az ellentétes viselkedés a szakértők szerint rávilágít arra, hogy az NFT piac esetében ugyanúgy igaz, mint bármely más esetben, hogy senki sem tudja előre kiszámítani és megjósolni, hogy merre indulnak az árfolyamok.

Ugyanígy azt sem lehet előre jelezni, hogy a megkezdődött eső trend folytatódik-e, és ha igen, akkor meddig, és milyen mértékben, vagy esetleg hamarosan fordulatot láthatunk a számokban.

Olvastad már? Charles Hoskinson kifejti, miért nincs nyilvános Cardano pénztárcája

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!