Charles Hoskinson kifejti, miért nincs nyilvános Cardano pénztárcája

-

A Cardano alapítója, Charles Hoskinson nemrég jelentős vitát váltott ki az X platformon, amikor megkérdezték tőle, hogy az Ethereum alapítójával, Vitalik Buterinnel ellentétben miért nincs nyilvános tárcája.

A kérdést egy felhasználó tette fel, aki rámutatott a két alapító hozzáállása közötti nyilvánvaló ellentmondásra.

„Baráti emlékeztető, miszerint Vitalik Buterinnek, az Ethereum alapítójának van, és a Cardano közösség kedvenc alapítójának nincs nyilvános tárcacíme” – írta a felhasználó.

Válaszában Hoskinson kijelentette, hogy a nyilvános cím hiánya biztonsági aggályokban gyökerezik.

Szerinte egy nyilvános cím potenciálisan fogadja a szankcionált nemzetektől és pénztárcáktól érkező tranzakciókat, ami a fiókja esetleges feketelistájához vezethet.

Elmagyarázta, hogy nem engedélyezett tranzakciókat küldhetnek szankciók alatt álló nemzetekből vagy olyan pénztárcákból, mint a tornado cash, ami potenciálisan a számlája feketelistára kerülését eredményezheti.

Ez az álláspont tovább indokolja, hogy nagyra értékeli a feltételes elszámolás koncepcióját.

Hoskinson magyarázata a közösségből kérdések sorát váltotta ki, ami élénk vitához vezetett.

A közösség egyik tagja megkérdőjelezte, hogy Hoskinson álláspontja arra utal-e, hogy a Cardano feltételes tranzakciókat támogat, és ezzel a blokkláncok hagyományos engedély nélküli jellegétől való eltérésre utal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kérdésre válaszolva egy másik felhasználó megvédte Hoskinsont. Ők szembeszálltak a váddal, arra kérve a szkeptikust, hogy óvatosan értelmezze Hoskinson magyarázatát, kiemelve, hogy ő nem támogatott kifejezetten semmilyen, a „függő tranzakciókkal” kapcsolatos változtatást.

Továbbá hangsúlyozták, hogy tekintettel a blokklánc nyílt, engedély nélküli és szabad természetére, Hoskinsonnak meg kell engedni, hogy az általa megfelelőnek ítélt módon kezelje az együttműködéseket.


Olvastad már? Az XRP volatilitása katasztrofálisan visszaesik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!