Charles Hoskinson kifejti, miért nincs nyilvános Cardano pénztárcája

-

A Cardano alapítója, Charles Hoskinson nemrég jelentős vitát váltott ki az X platformon, amikor megkérdezték tőle, hogy az Ethereum alapítójával, Vitalik Buterinnel ellentétben miért nincs nyilvános tárcája.

A kérdést egy felhasználó tette fel, aki rámutatott a két alapító hozzáállása közötti nyilvánvaló ellentmondásra.

„Baráti emlékeztető, miszerint Vitalik Buterinnek, az Ethereum alapítójának van, és a Cardano közösség kedvenc alapítójának nincs nyilvános tárcacíme” – írta a felhasználó.

Válaszában Hoskinson kijelentette, hogy a nyilvános cím hiánya biztonsági aggályokban gyökerezik.

Szerinte egy nyilvános cím potenciálisan fogadja a szankcionált nemzetektől és pénztárcáktól érkező tranzakciókat, ami a fiókja esetleges feketelistájához vezethet.

Elmagyarázta, hogy nem engedélyezett tranzakciókat küldhetnek szankciók alatt álló nemzetekből vagy olyan pénztárcákból, mint a tornado cash, ami potenciálisan a számlája feketelistára kerülését eredményezheti.

Ez az álláspont tovább indokolja, hogy nagyra értékeli a feltételes elszámolás koncepcióját.

Hoskinson magyarázata a közösségből kérdések sorát váltotta ki, ami élénk vitához vezetett.

A közösség egyik tagja megkérdőjelezte, hogy Hoskinson álláspontja arra utal-e, hogy a Cardano feltételes tranzakciókat támogat, és ezzel a blokkláncok hagyományos engedély nélküli jellegétől való eltérésre utal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kérdésre válaszolva egy másik felhasználó megvédte Hoskinsont. Ők szembeszálltak a váddal, arra kérve a szkeptikust, hogy óvatosan értelmezze Hoskinson magyarázatát, kiemelve, hogy ő nem támogatott kifejezetten semmilyen, a „függő tranzakciókkal” kapcsolatos változtatást.

Továbbá hangsúlyozták, hogy tekintettel a blokklánc nyílt, engedély nélküli és szabad természetére, Hoskinsonnak meg kell engedni, hogy az általa megfelelőnek ítélt módon kezelje az együttműködéseket.


Olvastad már? Az XRP volatilitása katasztrofálisan visszaesik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!