A Ripple jogásza szerint a Tőzsdefelügyelet nem törődik a kisbefektetőkkel

-

A Ripple ismert támogatója a jogász John Deaton nemrégiben osztotta meg a gondolatait a SEC, a Tőzsdefelügyelet hozzáállásáról, és elmondta, a jelek szerint a hivatal egyáltalán nem a kisbefektetőket akarja védeni, hanem a hagyományos pénzvilág cégeinek a helyét bebiztosítani.

Deaton úgy véli, ez a viselkedés egyfajta támadás a kriptoipar ellen, amely olyan közvetlen cselekedetekben nyilvánul meg, mint a SEC pere a Ripple vagy éppen a Coinbase ellen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Deaton több szempontból is végigjárta a helyzetet, többek között az említett befektető-védelem szögéből is, és arra jutott, hogy a SEC hozzáállása több téren is aggodalomra adhat okot, mivel a kisbefektetőkkel gyakorlatilag nem foglalkoznak.

Deaton szerint ráadásul ez az egész USA-ra igaz, a jogrendszer nem az igazi kapitalizmust támogatja, hanem ahogyan megfogalmazza, a céges kapitalizmust, egyfajta vadkapitalizmust.

A pénzrendszer jelenlegi berendezkedéséből számos példát hoz fel, amelyekkel az állításait támasztja alá.

Deaton szerint a SEC rosszul használja fel az erőforrásokat, és a kriptotőzsdéket zaklatja ahelyett, hogy a csalásoknak menne utána, ez pedig egyértelművé teszi, hogy nincsenek képben a prioritásokkal.

Ráadásul ezzel a hozzáállással meggátolják az innovációt, és leállítják a fejlődő kriptoipar növekedését.

Deaton arra is rávilágított, hogy a SEC mennyire ellenzi a kisbefektetők közvetlen részvételét a Ripple ellen folyó jogi eljárásban, ezzel viszont bebizonyítja, hogy tényleg nem foglalkozik a kisbefektetők védelmével.

Viszont ha azzal nem foglalkozik, akkor vélhetően a nagyobb piaci résztvevők irányába hajlik, például a pénzintézeteknek szeretne kedvezni.

Az egyik legjobb példaként Deaton a SEC kettős mércéjét hozza fel, amely tetten érhető abban is, hogy a Coinbase számos együttműködési kísérletére sem reagáltak érdemben, viszont pert indítottak ellenük.

Ugyanebben az időben pedig a SEC elnöke, Gary Gensler több alkalommal is találkozókon vett részt Sam Bankman-Fried társaságában, a bedőlt FTX tőzsde korábbi ügyvezetőjével.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a kettős mérce további aggályokat vet fel, hogy a hivatal mennyire alkalmas a feladatára, és mennyire számít megbízható szervezetnek a kriptoipar szabályozása szempontjából.

A SEC a jelenlegi felállás szerint a már régóta a piacon lévő, nagy cégeket igyekszik pozícióban tartani, míg a feltörekvő iparágak startupjait inkább gátolja, mint segíti.

Olvastad már? Miért alszik a Tron hálózata?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!