MakerDAO (MKR) árfolyam technikai elemzés 02.04.

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

MakerDAO (MKR)

A MakerDAO (MKR) decentralizált stablecoinjának, a DAI-nak a teljes kínálata 2023 augusztusa óta a legalacsonyabb szintre esett a MakerBurn adatai szerint.

A DAI kínálat csökkenése a protokoll Collateralized Debt Position (CDP) modelljéből ered, amely önszabályozó piacként működik.

Ha a stablecoin fedezetéül szolgáló eszközök ára csökken, a DAI kölcsönzésének kamatlába a platformon emelkedik.

Ezáltal a hitelfelvétel költségesebbé válik, ami arra készteti az új hitelfelvevőket, hogy kerüljék az új hitelek felvételét, a meglévő hitelfelvevők pedig a magas díjak elkerülése érdekében gyorsan visszafizetik a hiteleiket.

Mindezek aztán a teljes DAI-kínálat csökkenésében csúcsosodnak ki.

A DAI-kínálat 6%-kal csökkent január 30. és 31. között, amikor a csökkenés legnagyobb része január 30. és 31. között következett be.

Összehasonlításképpen: a stablecoin kínálata 5,2 milliárdról 4 milliárdra csökkent a 24 órás időszak alatt.

Cikkírás idején a MakerDAO natív tokenje, az MKR 2,023 dolláron cserélt gazdát .

Az MKR Moving Average Convergence Divergence (MACD) mutatójának leolvasása azt mutatta, hogy a medvék január 18-án visszaszerezték a piac irányítását.

Jelentős árcsökkenést azonban nem sikerült kezdeményezniük.

Ez azért van így, mert az altcoin továbbra is tartósan élvezi a keresletet. A Relatív Erősség Indexe (RSI) a cikkírás idején 57-es volt, és emelkedő trendben volt.

Ez azt sugallta, hogy bár egy medveciklus kezdődhetett, a bikák továbbra is felhalmozták az MKR tokeneket.

Az MKR-piacra irányuló folyamatos likviditási beáramlást megerősíti, hogy a Chaikin Money Flow (CMF) a cikkírás idején a nulla vonal felett emelkedő trendben volt.

A visszatért 0,04-es CMF-érték a piac erejét jelezte. Ez azt mutatta, hogy a jelképes felhalmozás meghaladta az eladási aktivitást.

Ugyanakkor, miközben a felhalmozás továbbra is fennállt, az MKR Awesome Oscillator (AO) állapota azt mutatta, hogy a befektetőknek óvatosnak kell lenniük.

E mutató egy eszköz trendjének erősségét és irányát méri egy adott időszakban. A megjelenési időpontban az MKR AO indikátora piros felfelé mutató hisztogram sávokat adott vissza.

Ez azt sugallta, hogy a felhalmozási nyomás gyenge volt a mögöttes, hosszabb távra szóló medvés hangulathoz képest.

Mindez azt jelezte, hogy potenciális árfordulatra kerülhet sor, amint a vevők kimerülése beáll.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!