A Yahoo! Japan és a CMD Lab Inc. egy új kriptotőzsdét indít május 30-án, TaoTao néven. Ez lesz a Yahoo! és a webes szolgáltatásokkal foglalkozó CMD Lab első kriptopénzzel kapcsolatos projektje.

A Yahoo! Japannek jelentős részesedése van az új kriptotőzsdében, amely több mint egy évnyi fejlesztés után indulhatott útjára.

Vasárnap jelentették be, hogy május 30-án indul a TaoTao nevű platform, helyi idő szerint délben. A cég azonban később kitolta a déli indulást, amelynek okát nem tisztázták.

A tőzsdén a bitcoin és az ether lesznek az alapvaluták. Emellett lehetőségünk lesz marginkereskedésre litecoinban, XRP-ben és bitcoin cashben. a Yahoo! Japan a TaoTao 40%-át birtokolja Z Corporation nevű leányvállalatán keresztül, a maradék 60% a CMD Lab Inc. tulajdonában van.

Ez lesz a Yahoo! első kriptopénzekkel kapcsolatos projektje, emellett ez az első kriptotőzsde, amely mögött egy webes szolgáltatásokkal foglalkozó cég áll.

A Yahoo! Japánban több felhasználóval rendelkezik, mint a PayPal és a Google összesen – a nyugati országokkal ellentétben.

A TaoTao tőzsde korábban Bit Argo Exchange Tokyo (BitARG) néven futott. A Nikkei 2018 márciusában írta meg, hogy néhány Yahoo! Japan-alkalmazott átállt a BitARG szolgálatára.

Most minden tekintet a TaoTao indulására van kihegyezve – az elemzők és a befektetők is izgatottan várják, hogy képes lesz-e túlélni ezt a mozgékony piacot. A Yahoo! Japan egyébként már korábban is próbálkozott betörni a kriptoiparba.

Márciusban vált világossá, hogy

„a BitARG-részvények felvásárlása a Tokiói YJFX-en keresztül fog zajlani, amely teljes mértékben a Yahoo egyik leányvállalata, és külföldi tőzsdei tranzakciókat bonyolít le.”

A TaoTao tőzsde

A tőzsdéhez készül majd egy mobilalkalmazás, így az nem csak a TaoTao weboldalán keresztül lesz elérhető. A váltó megerősítette, hogy indulásakor bitcoin és ether lesz kereskedhető. A cég tőkeáttételes kereskedést is lehetővé tesz majd három elérhető kriptopénzen keresztül.

A Financial Services Agency (Pénzügyi Szolgáltatások Hivatala – FSA) szabályai alatt a TaoTao egy szabályozott kriptopénzváltó vállalkozás. A weboldalon büszkén szerepel a 00001-es regisztrációs szám.

A korai regisztráció annak köszönhető, hogy a tőzsde korábbi iterációja, a BitARG korábban már megszerezte az FSA engedélyt. A Yahoo! Japán azzal a céllal vásárolt be a tőzsdéből, hogy egy új platformot fejlesszenek a BitARG technológiájára.

A TaoTao oldala megerősítette, hogy azt a Yahoo! Japan birtokolja 40%-ban a Z Corporationön keresztül. A Yahoo felhasználói emellett az egyszerű regisztráció/bejelentkezés lehetőségét is kihasználhatják.

Japán kriptoszabályozása

Az elmúlt pár évben számos hackertámadás történt Japánban, ezért mára nagyon szigorúan szabályozzák a kriptopénzeket.

A Huobinak minden japán szolgáltatását fel kellett függesztenie egy ideig tavaly júliusban, mivel nem feleltek meg minden szabályozásnak. Hasonló történet a HitBTC, egy hongkongi tőzsde esete is.

Tavaly decemberben a japán National Police Agency (Nemzeti rendőrségi ügynökség – NPA) hivatalnokai bejelentették, hogy összesen 6000 bejelentés érkezett hozzájuk kriptopénzekkel kapcsolatos csalás miatt.

Az FSA azt nyilatkozta, hogy még átvizsgálják a tőzsde pénzmosás ellenes tevékenységeit. A vizsgálat a nemzetközi Financial Action Task Force vizsgálatát előzi meg.

Az új TaoTao kriptotőzsde teljes mértékben legálisan működik az FSA szabályozásának keretei között. A regisztráció május 25. óta a nagy nyilvánosság számára is elérhető.

Olvastad már? A BitPay-CCO szerint jók a kriptopiac kilátásai

Forrás: coinspeaker.com

Kiemelt kép: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂