Sonny Singh, BitPay fizetési kapu kereskedelmi vezetője szerint a bitcoin jelenlegi árából már csak növekedni tud.

A Bloombergnek adott interjújában elárulta, hogy a jelenlegi bikafutam főleg a cégek és az egyének megnövekedett érdeklődése, valamint a kriptopénz elterjedtsége miatt történt.

A Bitcoin új piacokat ostromol

„Az figyelhető meg, hogy ezeknek a pénznemeknek az egész világon valódi felhasználási esetei vannak, ez pedig tényleg felébreszti az embereket, mivel látják a fényt az alagút végén. Látják, hogy valami történni fog.”

Singh beszélt még azokról az előkészített tervekről, amelyek a kriptográfiára épülnek. Ilyenekkel rendelkezik például a Facebook vagy a Fidelity Investments.

Nem hagyta ki a már létező projekteket sem: elég csak a JPM Coinra vagy az AT&T-re gondolni. Ez utóbbi nemrég jelentette be, hogy fizetési módként a BitPay szolgáltatásait is elérhetővé tették.

A megálmodott projektek megvalósítása nyomja fel az árat

„Ahogy a hasonló tervek életre kelnek, a bitcoin is egyre erősebbé válik és főáramba kerül. A másik előny az, hogy a szabályozószervek jelenleg nem használhatnak olyan kettős mércét, amely lehetővé tenné a privát rejtpénznemeket, a decentralizáltakat viszont betiltaná“ – mondta Singh.

„Hogyan magyarázná a szabályozó, hogy a JPMorgan coin maradhat, a bitcoin meg az ether pedig nem?“

„Nehéz lesz. Osztályozniuk kell majd a digitális valutákat – ez azt jelenti, hogy új szabályokat kell felállítaniuk. És ez az, amire az ágazat vár – olyan irányelvekre, amelyeket betarthatunk, amelyek biztosítanák, hogy minden törvényszerűen működjön.”

Az állítással mi is egyet tudunk érteni. Nap mint nap olyan új cégek bukkannak fel, amelyek Bitcoinra vagy más rejtpénznemrendszerre épülnek. Mindenkinek, aki a kriptopénzek területén tevékenykedik, szabályokra van szüksége.

Olvastad már? Mit tudnak a magyar kriptováltók?

Forrás: kryptomagazin.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .