Úgy tűnik, hogy az IEO-k (Initial Exchange Offering- tőzsdei tokenkibocsátás) lesz a blokklánc és kriptostartupok legújabb finanszírozási formája.

Egy nemrég megjelent piaci jelentés szerint az olyan IEO-k, mint a Fetch.AI összesen 1,4 milliárd dollárt szedtek össze 2019 első öt hónapjában. Mindez egy új korszak kezdetét jelentheti a 2017-től 2018 közepéig tartó ICO-őrületet követően.

Érdekesség, hogy az IEO-k az évben először teljesítették túl az ICO-kból összegyűjtött pénzeket. Az ICO-k eddig 1,1 milliárd dollárt szedtek össze 2019-ben, ezzel szemben az IEO-k összesen 1,4 milliárd dollárnyi finanszírozáshoz jutottak ugyanezen időtartam alatt.

A Fetch.AI (FET) lehet az idei év egyik legjelentősebb IEO-ja, melynek eladása mintegy 22 másodperc alatt lezárult. A Fetch.AI a Binance Launchpad felületén indult azzal a céllal, hogy egy intelligens blokkláncot építsek komplex problémák megoldására következő generációs, nagy teljesítményű okosszerződések segítségével. A startup egy decentralizált digitális világot szeretne építeni, melyen hasznos gazdasági tevékenység zajlik.

Zhao Changpeng, a Binance vezérigazgatója a Twitteren írt a Fetch.AI sikeréről, nevezetesen arról, hogy 22 másodperc alatt az összes érme elkelt. A teljes IEO-eladás 11 percig és 14 másodpercig zajlott, mely alatt 2758 befektető 6 millió dollárnyi binance coinnal tudta finanszírozni a Fetch.AI indulását.

Tényezők melyek hozzájárultak a Fetch.AI-IEO sikeréhez

A Fetch.AI-IEO sikere mögötti legnagyobb tényező az lehet, hogy egy valós problémát igyekszik megoldani egy olyan innovatív rendszerrel, amely exponenciális mértékben lehet hatással a szomszédos ágazatokra.

A Fetch.AI lehetővé teszi a dolgok autonómiáját, azzal a céllal, hogy a gépek olyan valós időben történő döntéseket hozzanak, melyhez nagyban hozzájárulhat a blokklánc-technológia.

Egy másik jelentős tényező a Binance márkájának és a Binance Launchpad programjának húzóereje. Úgy tűnik, hogy a FET sikeréhez nagyban hozzájárult a BitTorrent Token (BTT) korábbi teljesítménye is.

A BitTorrent BTT-tokenje volt az első projekt, amely a Binance Launchpaden keresztül indult, azóta pedig az árfolyama több mint 6-szorosára nőtt

A BTT kitűnő teljesítménye tovább növelheti a Binance Launchpad induló projektjeinek pozitív szemléletét.

A Matic Network (MATIC) szintén a Binance Launchpaden indult és több mint 8000%-ot emelkedett kevesebb mint egy hónappal azután, hogy elérhetővé vált a piacon.

Mit hozhat a jövő a Fetch.AI számára?

A kereskedelmi teljesítmény terén a Fetch.AI nem alkotott akkorát. A FET-token árfolyama 50%-ot esett indulása óta: 0,4 dollárról 0,17 dollárra. Mindezek ellenére a startup stratégiai lépéseket tesz, hogy bizonyítsa befektetői számára, miszerint véghez fogják vinni projektjüket.

Az egyik ilyen lépés a Fetch.AI és a T-Labs, a Deutsche Telekom innovatív szárnya között létrejött megállapodás.

Ennek értelmében mindkét cég folytatja a szoros együttműködését, hogy minden lehetséges akadályt kiküszöböljenek egy gép és gép közötti gazdaság létrejötte érdekében.

Mindkét cég arra költi kutatási és fejlesztési erőforrásait, hogy digitálisidentitás-rendszereket hozzanak létre, illetve olyan technológiákat fejlesszenek, amelyek segítik a dolgok internetén történő autonóm interakciókat és ügynököket.

Emellett a cégek abban reménykednek, hogy a társulás segíti őket abban, hogy piaci vezetők legyenek egy nagy teljesítményű hálózat kialakításában. Egy olyan hálózatéban, melyen a dolgok internetje segítségével mindenféle emberi beavatkozás nélkül történhet adatforgalom és kommunikáció.

John Calian, a T-Labs vezérigazgatója elmondta:

„Nagyon élveztük, hogy egyre növekszik és fejlődik a Fetch.AI technológiája, és izgatottan várjuk, hogy mire lesz képes. [Érdekes lesz látni,] hogy a kollektív tudat és az önmagukat szabályozó rendszerek miképpen tudnak értéket teremteni egy olyan területeken, melyeken addig nem létezett érték.”

A sikeres IEO mellett a Fetch.AI egy virágzó közösséget épített ki, melynek több mint 40 világszínvonalú tagja és 11 000 Telegram-felhasználója van, akik több mint 110 000 sornyi kódot írtak a projekthez.

A cég abban reménykedik, hogy 2019 harmadik negyedévére lezavarja a rendszer alfa és béta teszteléseit, és 2019 utolsó negyedévében elindulhat a Mainnet.

Olvastad már? A BitPay-CCO szerint jók a kriptopiac kilátásai

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Fetch.AI: Az ICO-k után az IEO-ké a főszerep?

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja, 2 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.