Logan Paul visszatéríti a CryptoZoo NFT befektetőit – de van egy csapda

-

Körülbelül egy évvel azután, hogy a befektetők szőnyeghúzásra gyanakodtak, Paul megerősítette, hogy a projekt halott, és hogy visszafizeti az NFT-tulajdonosoknak a pénzt.

2023 januárjában a YouTuber CoffeeZilla egy háromrészes sorozatot tett közzé Logan Paul CryptoZoo projektjéről.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahhoz, hogy részt vehessenek a készülő, azonos nevű játékban, a vásárlóknak meg kellett vásárolni a tojásos NFT-ket, amelyek aztán kikeltek, és a vásárló játszhatott az állattal, illetve tenyészthette azt.

Szóbeszédek a Rugpullról

A platformhoz kapcsolódó közösségi média fiókok azonban elsötétültek, és Logan Paul állítólag kerülte, hogy beszéljen a projektről.

A CoffeeZilla témával kapcsolatos videói után Paul bejelentette, hogy be akarja perelni a YouTubert, és ezzel viszont egy csoportos keresetre talált, amelyet mind a CryptoZoo NFT-k vásárlói, mind a kapcsolódó $ZOO kriptopénz vásárlói indítottak.

Az eljárásban több más hírességet is megemlítettek, akik szintén részt vettek a projekt népszerűsítésében.

„Az alperesek Paul úr online platformjainak felhasználásával népszerűsítették a CryptoZoo termékeit a digitális valutatermékeket nem ismerő fogyasztók körében, ami több tízezer ember vásárlásához vezetett az említett termékek megvásárlásához. A vásárlók tudta nélkül a játék nem működött, vagy soha nem is létezett, és az alperesek a saját előnyükre manipulálták a Zoo Tokenek digitális valutapiacát. E lelkiismeretlen gyakorlatok miatt az alpereseknek vissza kell szolgáltatniuk minden bevételüket, nyereségüket vagy a rendszerükből származó bármilyen más nyereséget.”

Mindkét bírósági üggyel kapcsolatos aktualitások ritkán jelentek meg – egészen a mai napig, amikor Logan Paul bejelentette, hogy visszatéríti a pénzt azoknak, akik megvásárolták az NFT-it, amennyiben lemondanak a bírósági keresetindítás jogáról.

Az NFT-tulajdonosoknak visszatérítik a pénzt, a $ZOO-tulajdonosok kimaradnak belőle.

Logan Paul január 4-én jelentette be az X-en, hogy 2,3 millió dollárt tett félre, hogy visszatérítse azoknak a pénzét, akik vásároltak a projektjéből.

Ugyanakkor a 0,1 ETH/NFT visszatérítést – ami az ár, amiért ezeket az NFT-ket eredetileg az induláskor eladták – csak azok a tulajdonosok kaphatták meg, akik nem használták fel a tulajdonukat hibrid állatok előállítására.

Más szóval, ha megpróbáltad a legjobbat kihozni a helyzetből, és élvezni a csupasz és állítólag nem működő játékot, akkor peched volt. A $ZOO token tulajdonosai szintén nem kaptak kártérítést.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Paul megismételte, hogy „egy fillért” sem keresett a projekten, és csapatának két tagját, Ibanezt és Greenbaumot is kritizálta, amiért megpróbálták a projektet elkótyavetyélni. Azóta jogi lépéseket tett a páros ellen egy kölcsönös keresetlevéllel.

Ami magát a CryptoZoo játékot illeti, Paul most megerősítette azt, amit eredetileg a CoffeeZilla már egy évvel ezelőtt is sugallt, a játék halott, és soha nem fog teljes egészében megjelenni.

Elmondása szerint ennek oka a „szabályozási akadályok”, bár elég valószínű, hogy más tényezők is késleltették, és végül elpusztították a projektet.

Olvastad már? A Cardano 245%-kal megelőzi az Ethereum-ot a fejlesztési versenyben

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!