Litecoin (LTC): Miért nem akarja senki megtartani?

-

A kriptopénzpiac jelentős eladási hullámot él át, a Litecoin (LTC) birtokosai körében meredek zuhanás tapasztalható.

Az összes Litecoin tárca elképesztő 2,13%-a felszámolásra került csak az elmúlt 10 napban, főként a kisebb tárcák kapituláltak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a Litecoin esetében 2022 októbere óta a legjelentősebb visszaesést jelenti a tárcabirtokosok számában, ami a befektetők körében uralkodó bizonytalanságérzetet hangsúlyozza.

A Litecoin árfolyamgrafikonja komor képet fest: az LTC piaci értéke a Bitcoinhoz (BTC) képest öt hónap alatt 55%-kal zuhant.

Ez az erőteljes értékcsökkenés a befektetők bizalmának elvesztését tükrözi, mivel egyre inkább úgy döntenek, hogy eladják állományaikat.

A grafikonon látható, hogy az eszköz küzd, hogy szilárd talajt találjon, és az emelkedési kísérletek gyorsan ellenállásba ütköznek, ami folyamatos csökkenő tendenciához vezet.

Az LTC-t korábban birtokló mintegy 199 ezer pénztárca tömeges kivonulása olyan jelenség, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ez a masszív eladás a Fear, Uncertainty and Doubt (FUD) szélesebb körű hangulatát jelzi, amely az eszközt sújtja.

Úgy tűnik, hogy a kisbefektetők, akik gyakran a legérzékenyebbek a piaci ingadozásokra, az elsődleges csoport, amely kivonul a pozícióiból, valószínűleg a likviditással és a hosszú távú életképességgel kapcsolatos aggodalmak miatt.

A kriptopénz-kereskedelem gyakran kontrarias világában azonban az ilyen széles körben elterjedt negativitás néha a fordulat előszele lehet.

A jelenlegi FUD és a kis pénztárcák tulajdonosainak eladási nyomása megteremtheti a piac megfordulásának színterét.

Történelmileg, amikor a gyenge kezek elhagyják a piacot és az eladási nyomás alábbhagy, az megteremtheti a fellendülés alapját, mivel az eszköz vonzóbbá válik az alulértékelt lehetőségeket kereső nagyobb befektetők számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ráadásul a Litecoin drámai eladása a tetőfokára hághat, ami arra utal, hogy közel lehet a mélypont.

Ha az eladási nyomás valóban kimerült, a Litecoin megtalálhatja a szükséges támogatást a visszatéréshez.

A visszafordulás lehetőségét tovább fokozza az a megfigyelés, hogy miközben a kisebb pénztárcák eladnak, a Litecoin ökoszisztémán belüli bálnák stabilan tartják magukat, ami azt jelzi, hogy a jelentősebb befektetők még mindig hisznek az LTC hosszú távú értékében.


Olvastad már? A BTC végóráját jósolják. Ismét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Vendégbejegyzés A Twitter és a YouTube közösségi oldalainak kripto szakértői szaftos, bullish Dogecoin árfolyam előrejelzéseket osztottak meg velünk ezen a héten. Ráadásul Elon Musk is több...

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!