A BTC végóráját jósolják. Ismét

-

Peter Schiff nemrégiben az aranyhoz hasonlította a BTC-t, és a két eszközosztály ralijának a hasonlóságait.

A lehetséges folytatást tekintve viszont semmiféle meglepetéssel nem szolgált az ismert aranyrajongó közgazdász és BTC-kritikus.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Arany jó, BTC rossz

Az Europac vezető közgazdásza egy évtizede folyamatosan kritizálja a BTC-t, és a közelmúltban lezajlott rali miatt ismét a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait a követőivel.

Elmondta, hogy a BTC kizárólag azért tud ralizni, mert az arany árfolyamának a növekedése megtorpant, és bár mindkét eszközosztály emelkedő trendben van, az arany új csúcsokat dönt, de a BTC esetében valójában a gyászos vég közeledik.

„A BTC hattyúdalát láthatjuk. A spot piaci BTC ETF körüli felhajtás, a spekuláció hamarosan lecseng, és a bedőlés sokkal epikusabb lesz, mint bármilyen rali.”

Nem mind arany, ami ralizik

Schiff úgy véli, a CNBC helytelenül teszi, hogy digitális aranyként hivatkozik a BTC-re, hiszen a kriptopiac számos más szereplője is emelkedésnek indult, nem csak a vezető kriptopénz.

Schiff szerint, ha a BTC az valójában digitális arany, akkor az összes többi token szintén digitális aranynak számít?

Az arany történelmi csúcsokra ért a napokban, a rali valóságos, és az árfolyam vélhetően a kereskedők profit-realizálása miatt állt le.

„A rali miatt a spekulánsok egy része valószínűleg kilépett a long pozícióból, és várja a visszafordulást, shortot nyitva. Azt hiszem, ezeknek a pozícióknak nem lesz hosszú élete, és a vásárlók, akik 2000 fölé vitték az árfolyamot, továbbra sem lassítanak, új csúcsokra emelik az aranyat.”

Schiff úgy fogalmazott, hogy az arany árfolyam-növekedése a dollár közelgő összeomlásának lehet a jele, és az amerikai gazdaság rossz állapotának.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezek a makrogazdasági faktorok arra késztetik a nagyhatalmakat, hogy nagyobb összegeket fordítsanak aranyvásárlásra, hiszen ez a pénzeszköz számít az egyetlen valódi, életképes alternatívának a dollár helyett.

Olvastad már? Amit tudnod kell a Bitcoin 50.000 dollárig tartó versenyéről

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!