Lionel Messi egy Solana mémcoint népszerűsít

-

A futballsztár Lionel Messi most egy Solana-alapú mémcoint, a WaterCoin-t népszerűsíti a saját Instagram fiókján keresztül.

Waterworld

A WaterCoin fő célja, hogy felhívja a figyelmet a vízzel kapcsolatos problémákra és ezek kezelésére világszerte.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A projekt hivatalos dokumentációja szerint a terv az, hogy a WaterCoin idővel jótékonysági célú környezetvédelmi projektté alakuljon át.

A fejlesztési ütemterv tartalmazza a kezdeti token előértékesítést, a jegyzést központosított tőzsdéken, hírességekkel való együttműködést, és végül az ökológiai küldetés elérését.

Ez nagyon hasonlít bármely 2017-es ICO ütemtervére, így a célok elérésének részletei meglehetősen hiányosak, és a token ármozgásai sem utalnak többre, mint egy tipikus pump-and-dump tokenre.

Természetesen nem biztos, hogy így van, de gyanús jelek azért vannak.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Kockázatos üzlet

A mémcoinokba való befektetés nagyon, nagyon kockázatos, mivel az árak gyors növekedése gyakran nem kapcsolódik a token valós hasznosságához, pusztán a közösségi hype hajtja felfelé.

Ennek ellenére sok kereskedő vállalja ezeket a kockázatokat, abban a reményben, hogy gyorsan és nagy hasznot szereznek.

A mémcoinok népszerűsége régóta vitákat vált ki a kriptoközösségen belül, mivel egyesek szerint ezek a tokenek rontják a kriptopénzek hírnevét és negatív figyelmet vonzanak a szabályozó hatóságoktól. Valószínűleg igazuk is van.

Mások úgy vélik, hogy a mémcoinok értéket képviselhetnek a piaci trendek és a hangulat mérésében, valamint élénk, aktív közösségek létrehozásában.

Az igazi kérdés az, mennyit ér az, hogy valaki birtokol egy olyan eszközt, ami piaci trendeket mutat. Egy TradingView indikátor ugyanezt tudja ingyen, vagy nem?

Lionel Messi
Forrás: DexScreener

Feledés

A mémcoinok fő problémája, hogy gyakran hiányzik belőlük a valós felhasználhatóság.

Bár jelezhetik a trendeket és fenntarthatják a közösségi pezsgést, az áruk általában nagyot zuhan, amint a hype alábbhagy.

És az mindig alábbhagy. Sok mémcoin végül szinte értéktelenné válik, az ára 90-99%-kal esik vissza a kezdeti felhajtás után.

Bár néhány mémcoin valóban nagy felhasználói bázist szerez, minden ilyenre jut ezer vagy tízezer másik, amely kudarcot vall, veszteségeket hagyva a vásárlók és befektetők számára.

Fontos emlékezni, hogy bár a mémcoinok viccesek és szórakoztatóak lehetnek, valódi pénzről beszélünk, így a befektetőknek óvatosnak kell lenniük.

Olvastad már? Piaci visszaesés? Ezek az altcoinok finanszírozhatják a luxus életmódodat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!