Larry Summers volt amerikai pénzügyminiszter és a Világbank vezető közgazdásza szerint a kriptopénzenek jobb lesz majd, ha szilárdan szabályozzák őket, ahelyett, hogy libertárius paradicsomként kezelik őket.

Larry Summers úgy látja, hogy a kriptónak jót tesz az erős szabályozás

Lawrence Summers, aki a Clinton-kormányzatban pénzügyminiszterként, az Obama-kormányzatban pedig a Fehér Ház Nemzeti Gazdasági Tanácsának igazgatójaként dolgozott, a kriptopénzek szabályozásáról beszélt a Bloombergnek adott pénteki interjújában.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Summers, a Világbank korábbi vezető közgazdásza, jelenleg a Harvard Egyetem tiszteletbeli elnöke.

Arról kérdezték, hogy a szabályozók világszerte miért „mélyen szkeptikusak” a kriptovalutákkal kapcsolatban. Kína például keményen fellépett a kriptotevékenységek ellen.

Summers azzal kezdte, hogy a „kripto” szó „a nagy pénzügyi összegekkel kapcsolatos titoktartási vágyat” sugallja, majd részletezte:

„Ha nagy pénzügyi összegek tranzakciói titokban történik, akkor fennáll a pénzmosás kockázata, a különböző bűnözői tevékenységek támogatásának kockázata, az ártatlan emberek átverésének kockázata.”

„Az igazság az, hogy nem lenne életképes repülőgépiparunk, ha nem szabályoznánk a repülésbiztonságot” – folytatta. „Nem lenne olyan közlekedési rendszerünk, mint amilyen, ha nem szabályoznánk a gépjárművek biztonságát.”

Hozzátette, hogy a blokkláncalapú fizetési iparág „jobban fog működni, ha szilárdan szabályozzák, ahelyett, hogy megpróbálnánk valamiféle libertárius paradicsom lenni” – jegyezte meg:

”Azt hiszem, a kriptoközösségnek ezt fel kell ismernie, és együtt kell működnie a kormányokkal, és ha ezt megteszik, úgy gondolom, hogy ez az innováció lehet ennek az időszaknak az egyik fontos újítása.”

Az IMF volt vezető közgazdásza rámutatott, hogy egyesek hisznek abban az elképzelésben, hogy a kriptopénz „valamiféle libertárius paradicsom lesz, ahol nem fogunk tudni banki szabályokat érvényesíteni, mint például az ügyfelek ismerete [KYC], ahol szabadon mozgathatjuk a pénzt és elkerülhetjük az adófizetést”.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Summers így vélekedett: „azt hiszem, ez egy olyan felismerés, amelyhez minden iparágnak el kell jutnia, amely rendszerszintű jelentőséggel bír” – mondta, majd hozzátette:

„Ez nem sokban tér el a nagy technológiai cégek vitájától. Szükségük van egy szabályozási keretre. Nemcsak a fogyasztóik védelme miatt van rá szükségük, hanem saját maguk védelme érdekében is.”

Végezetül azt mondta: „Nem lenne a New York-i tőzsde a világ tőzsdei központja, ha nem lenne erős SEC-nk”, hangsúlyozva: „Még akkor is, ha az embereknek néha nem tetszenek a szabályok””

Olvastad már? Charles Hoskinson a Cardano jövőjéről beszélt

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: World Economic Forum

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!