A dél-koreai LG techcég beadott egy szabadalmi kérvényt az Egyesült Államokban egy komplett fizetési rendszerrel kapcsolatban, amelyet jövőbeli okostelefonjaikban használna.

A ThinQ nevű alkalmazás szabadalmaztatását a múlt héten kérvényezték az USA Szabadalmi és Védjegy Hivatalában. Az alkalmazást úgy írták le, mint egy mobileszközökre szánt szoftver, mely lehetővé tesz „tranzakciós és pénzügyi szolgáltatásokat.”

Nyújtott szolgáltatások

Egyéb szolgáltatások, melyek elérhetőek lesznek a ThinQ tárcával:

  • A fizetésfeldolgozási rendszerek és a feldolgozó számítógépek megfigyelése
  • Pénzügyi és anyagi információk nyújtása
  • Fizetések és számlák jegyzése
  • Kiberpénz kiadása
  • Tagsági kártyák kiállítása a hitelkártyákhoz és fixösszegű kártyához hasonlóan
  • Mobil és internetes fizetések közvetítése, mely lehetővé teszi a megfelelő anyagi javakkal rendelkező felhasználók számára a termékek és szolgáltatások vásárlását mobileszközökön és az interneten keresztül.
  • Mobil és internetes fizetési szolgáltatások, nevezetesen elektronikus javak feldolgozása mobilszámításokon keresztül.
  • Integrált mobil elektronikus tárca és mobilfizetési szolgáltatások, névlegesen hitelkártya fizetések feldolgozása, bankkártyafizetések feldolgozása
Vetélytársak

A szabadalom beadásával az LG feladta a leckét belföldi riválisa, a Samsung számára, mely korábban tett elérhetővé egy mobil tárcaalkalmazást kriptopénzek számára a Galaxy S10 széria tavaszi indulásával – ezen bitcoint és ethert tárolhatnak a felhasználók.

A lépés azt is megerősíti, hogy milyen komolyan veszik a techcégek a kriptopénzek növekedését, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi cég próbálkozik belépni a piacra.

Az IBM-hez hasonló korai belépők, utat törtek azon techcégek számára, akik kriptopénzekkel kapcsolatos szolgáltatásokat indítanának. A Facebook pládul a múlt hónap során bejelentette, hogy belép a piacra saját kriptoeszközével és tárcájával, a Librával.

LG blokklánc

Az LG számos blokklánctörekvést tesztelt az elmúlt pár évben, köztük egy nemzetközi fizetési rendszert is, melynek alapján a megosztott főkönyv technológiája adja, emellett üzleti megállapodást kötött a Celltrion gyógyszercéggel és a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó UnionBank-al, hogy elindítsák a Klaytn blokklánc hálózatát.

Olvastad már? A Librára válaszul saját kriptopénzzel rukkolna elő a kínai jegybank

Emellett az LG bejelentette, hogy a tavaly indult Monachain hálózatával lekövethetővé tennék a mezőgazdasági termékek eredetét.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Kriptotárcát szabadalmaztatott az LG mobileszközökre

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.