Kriptós szolgáltatásokat indítana Európában a Robinhood

-

Napvilágot látott a Robinhood legfrissebb negyedéves jelentése, amely az amerikai felhasználóknak nem biztos, hogy tetszeni fog, de az európaiaknak jó híreket találhatnak benne.

A kereskedőplatform a harmadik negyedévben kismértékű, 4%-os bevétel-csökkenésről számolt be, így összesen 467 millió dollárt kerestek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nem teljesültek viszont a nyereségcélok, és a cég valüjában veszteséget termelt, részvényenként 9 centet, azaz összesen 85 millió dollárt.

A felhasználók által megvásárolt kriptók mennyisége is visszaszorult, a vállalat 11%-os csökkenést jelentette erre az időszakra, az előző negyedévhez viszonyítva.

A vásárlások mennyisége elérte a 10,2 milliárd dollárt, éves összehasonlításban vizsgálva ez viszont 9%-os növekedésnek felel meg.

Ebben szerepet játszhat az is, hogy az úgynevezett kriptotél legnehezebb időszakát akkor élte a piac, és a befektetők fokozott óvatossággal jártak el minden téren, ahol kriptóval kerültek kapcsolatba.

A cég a pénzügyi nehézségek miatt számos sokat kritizált döntést hozott, és a bevételek csökkenése is jelentős mértékű, az ügyvezető Vlad Tenev mégis úgy nyilatkozott, hogy továbbra sem tesznek le a terjeszkedési terveikről.

„Előrefelé haladunk, és piacvezető terméket kínálunk az ügyfeleinknek, kiszolgáljuk a pénzügyi igényeiket, növeljük a piaci részesedésünket, nemzetközi területen is előre lépünk, és továbbra is azon dolgozunk, hogy pozitív irányba vigyük előre az iparágat. A jelenlegi szituációt is lehetőségként fogjuk fel, hogy a platformunkat tovább építsük.”

A Tenev által említett terjeszkedés egyik eleme, hogy az EU-ban is belépnének a kriptopiacra, az ügyvezető elmondása szerint pedig már a következő néhány hét során.

A kriptopénz-kereskedés eddig kizárólag az USA-ban élő felhasználók számára volt elérhető, néhány hónapja viszont bejelentette a Robinhood, hogy cégeket akar vásárolni az Egyesült Királyságban.

Sokan úgy vélik, hogy ennek következményeként hamarosan lehetősége nyílik a kriptokereskedésre az európai felhasználóknak is.

Ahogyan a cég vezetője megfogalmazta, a szabályozásban tapasztalható eltérések miatt az európai kereskedők számára más kriptopénzek állnak majd rendelkezésre, mint az amerikaiaknak.

Az USA esetében a tőzsdefelügyelet, a SEC korábban beperelte a Binance és a Coinbase tőzsdéket, mivel szerinte engedélyezetlen értékpapírokat forgalmaznak, a Robinhood pedig ezután levette a kínálatából az ADA, SOL, és MATIC tokeneket.

„A jelenlegi törvények sokkal egyértelműbbek az EU esetén, így másfajta kriptókkal találkozhatnak majd a helyi felhasználóink. Mindenesetre úgy véljük, hogy nagy szégyen lenne az USA számára, ha a teljes kriptoipar elhagyná a használhatatlan jogszabályai miatt.”

Nem a Robinhood az egyetlen vállalkozás, amely kezdi megelégelni az amerikai hivatalok alkalmatlanságát, és a SEC erőpolitikáját.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az elmúlt hónapok során az Ark Invest, az eToro és a Galaxy Digital is bejelentette, hogy terjeszkedni kezdenek Európában, miután a SEC továbbra is az amerikai pénzügyi törvények megszegésének vádjával pereli be a kriptoipari cégeket.

Olvastad már? Újabb vezetőégi tag hagyja ott a Gemini tőzsdét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!