A Coinbase leveszi a kínálatából a BSV-t

-

Jövő év január 9-étől a népszerű amerikai tőzsde, a Coinbase leveszi a kínálatából a BSV, a Bitcoin Satoshi Vision kriptopénzt.

A listázás megszűnése után a tőzsde tárcáiban maradt BSV-t értékesítik, azaz átkonvertálják valamilyen másfajta kriptopénzzé, a Coinbase pedig külön felhívta a felhasználói figyelmét arra, hogy ebben az esetben akár adófizetési kötelezettségük is keletkezhet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A januári határidőig lesz lehetőség a tőzsdéről való kiutalásra, így a cikk írásának napjától számítva még több, mint két hónap áll a befektetők rendelkezésére, hogy gondoskodjanak az esetleges BSV-készletük sorsáról.

A cég a hivatalos közleményében részleteket is megosztott arról, hogy hogyan fog a delistázás zajlani.

„A határidő elérkeztével a tárcáinkban található BSV-t értékesítjük, és a felhasználók a birtokukban lévő mennyiség piaci értékével egyező összegű, másmilyen kriptopénzt kapnak, amelyet jóváírunk a fiókjukban. Ebből levonásra kerülnek az esetleges tranzakciós díjak. Érdemes figyelembe venni, hogy a piaci árfolyam fluktuálhat, és annak a lehetősége is fennáll, hogy a felhasználók a kriptopénzeik értékesítése után semmiféle kompenzációt nem kapnak majd.”

A BSV, mint kriptopénz, jobbára visszásságokkal van övezve, már eleve úgy jött létre, hogy a Bitcoin Cash (amelyik szintén egy vita miatt létrejött hard fork eredményeképpen jött létre) fejlesztői hard forkot hajtottak végre.

Nem segített a reputációján az sem, hogy a csapatot túlságosan szoros szálak fűzik a magát Satoshinak nevező Craig Wright-hoz, így az idők során a BSV támogatottsága lecsökkent, és számos nagy tőzsde már korábban levette a kínálatából.

2021 nyarán egy jelentős biztonsági problémával is szembesültek a felhasználók, mikor egyetlen bányásztársasághoz került a hálózati hashráta 78%-a.

Ugyanazon a nyáron augusztusban egy 100 blokkos újrarendezést hajtottak végre a blokkláncon, nagyjából félmillió, már megtörtént tranzakciót érvénytelenítve ezzel.

A következő év sem kedvezett a BSV befektetőinek, 2022 októberében egy ismeretlen bányász 51%-os támadást hajtott végre a hálózat ellen.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a támadás, és a már jó ideje többségben lévő üres blokkok miatt a hálózat gyakorlatilag elvesztette a megbízhatóságát.

Az előző hónapban ugyan 41%-ot emelkedett az ár, a Coinbase híreinek megjelenése előtt egy nappal viszont 3,5%-ot zuhant.

Idén novemberre a BSV a mindenkori rekordárfolyama alatt tartózkodik, 90%-os veszteségben.

2021 áprilisában 489 dollárért cserélt gazdát, mára viszont ennek a tizedéért adják a spot piacokon, 48-50 dollár körüli áron.

Olvastad már? A Dogecoin elérheti a 0,10 dollárt, miután áttörte a jelenlegi szintjét? – DOGE, SHIB és FLOKI áttekintés

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!