A Coinbase leveszi a kínálatából a BSV-t

-

Jövő év január 9-étől a népszerű amerikai tőzsde, a Coinbase leveszi a kínálatából a BSV, a Bitcoin Satoshi Vision kriptopénzt.

A listázás megszűnése után a tőzsde tárcáiban maradt BSV-t értékesítik, azaz átkonvertálják valamilyen másfajta kriptopénzzé, a Coinbase pedig külön felhívta a felhasználói figyelmét arra, hogy ebben az esetben akár adófizetési kötelezettségük is keletkezhet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A januári határidőig lesz lehetőség a tőzsdéről való kiutalásra, így a cikk írásának napjától számítva még több, mint két hónap áll a befektetők rendelkezésére, hogy gondoskodjanak az esetleges BSV-készletük sorsáról.

A cég a hivatalos közleményében részleteket is megosztott arról, hogy hogyan fog a delistázás zajlani.

„A határidő elérkeztével a tárcáinkban található BSV-t értékesítjük, és a felhasználók a birtokukban lévő mennyiség piaci értékével egyező összegű, másmilyen kriptopénzt kapnak, amelyet jóváírunk a fiókjukban. Ebből levonásra kerülnek az esetleges tranzakciós díjak. Érdemes figyelembe venni, hogy a piaci árfolyam fluktuálhat, és annak a lehetősége is fennáll, hogy a felhasználók a kriptopénzeik értékesítése után semmiféle kompenzációt nem kapnak majd.”

A BSV, mint kriptopénz, jobbára visszásságokkal van övezve, már eleve úgy jött létre, hogy a Bitcoin Cash (amelyik szintén egy vita miatt létrejött hard fork eredményeképpen jött létre) fejlesztői hard forkot hajtottak végre.

Nem segített a reputációján az sem, hogy a csapatot túlságosan szoros szálak fűzik a magát Satoshinak nevező Craig Wright-hoz, így az idők során a BSV támogatottsága lecsökkent, és számos nagy tőzsde már korábban levette a kínálatából.

2021 nyarán egy jelentős biztonsági problémával is szembesültek a felhasználók, mikor egyetlen bányásztársasághoz került a hálózati hashráta 78%-a.

Ugyanazon a nyáron augusztusban egy 100 blokkos újrarendezést hajtottak végre a blokkláncon, nagyjából félmillió, már megtörtént tranzakciót érvénytelenítve ezzel.

A következő év sem kedvezett a BSV befektetőinek, 2022 októberében egy ismeretlen bányász 51%-os támadást hajtott végre a hálózat ellen.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a támadás, és a már jó ideje többségben lévő üres blokkok miatt a hálózat gyakorlatilag elvesztette a megbízhatóságát.

Az előző hónapban ugyan 41%-ot emelkedett az ár, a Coinbase híreinek megjelenése előtt egy nappal viszont 3,5%-ot zuhant.

Idén novemberre a BSV a mindenkori rekordárfolyama alatt tartózkodik, 90%-os veszteségben.

2021 áprilisában 489 dollárért cserélt gazdát, mára viszont ennek a tizedéért adják a spot piacokon, 48-50 dollár körüli áron.

Olvastad már? A Dogecoin elérheti a 0,10 dollárt, miután áttörte a jelenlegi szintjét? – DOGE, SHIB és FLOKI áttekintés

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!