Kriptopénzek bevezetését fontolgatja a Patreon

-

A Patreon azon gondolkodik, hogy a platformján működő alkotók saját creator coinokat bocsáthassanak ki.
A leleplezésnek számító nyilatkozatot a Patreon vezérigazgatója és társalapítója, Jack Conte, valamint Julian Gutman termékigazgató a The Information 2021 Creator Economy Summit nevű rendezvényén tette.
Ez összhangban van egy tavaly szeptemberben bemutatott jelentéssel, amely értékelte a kriptók használatát a platform részeként.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Patreon flörtöl a kriptóval

A Patreon, a jól ismert alkotótámogató platform, Jack Conte vezérigazgató és Julian Gutman termékigazgató nyilatkozatai szerint most a kriptoelemek bevezetésének ötletét fontolgatja, hogy új bevételi utakat teremtsen.
A The Information 2021-es Creator Economy Summitján mindkét direktor elismerte, hogy a tartalomkészítőknek szánt tagsági token bevezetésének ötlete az asztalon van.
Bár a Patreon eddig kifejezetten tiltotta az érmék mint befektetési forma bevezetését a platformján, a kriptónak ez az emelkedése, valamint a platformot érintő egyéb körülmények arra késztethetik, hogy a közeljövőben módosítsa ezeket a szabályokat.
Erről Gutman így nyilatkozott:

Azt hiszem, mindenképpen érdekeltek vagyunk annak értékelésében és megértésében, hogy az NFT-k vagy néhány mögöttes technológia hogyan segít nekünk abban, hogy fenntartható, hosszú távú jövedelmet teremtsünk az alkotók számára.

Conte is dicsérte a kriptót, engedély nélküli és közvetlen vonásai miatt.
A Patreonon a Kriptoworld is fent van, ha támogatni szeretnél minket, ide kattintva megteheted.
Ez lehetővé teszi az alkotók számára, hogy birtokolják a termékeiket és a követőik adatait anélkül, hogy bármilyen platformra támaszkodnának, amely közvetítőként szolgálna – bár furcsa módon a Patreon pont így működik.

„Szerintem ez az, amit ez a technológia nagy része megcéloz, és ami szerintem igazán mélyen izgalmas benne” hangsúlyozta.

A kripto mint alternatíva

A Patreonnak a múltban problémái voltak egyes tartalomkészítőkkel, ami arra késztette őket, hogy alternatívaként a kriptoalapú szolgáltatásokat vegyék fontolóra.
2018 decemberében a Patreon kitiltott néhány alkotót a szolgáltatásáról, köztük „Sargon of Akkad” alias Carl Benjamint, aki így az őt követő előfizetőkből származó bevétel nélkül maradt.
Ez arra késztette Jordan Petersont, a Patreon szolgáltatásának egy másik influencerét, hogy bezárja fiókját, és egy új alternatív szolgáltatást indítson, amely lazább szabályokkal rendelkezik a tartalom moderálására vonatkozóan.
A kriptók bevonásával egy időszakos tagsági szolgáltatásba azonban már korábban is próbálkoztak, de nem sok sikerrel.

Ironikus módon a Patreon lehet az a platform, amely a Mastercard új felnőttpolitikájára adott válaszként bevezetheti a kriptót. A platform erre utalt a legutóbbi politikai elkötelezettségi frissítésében, ahol kijelentette:

Az egyik lehetőség, amely iránt az alkotók érdeklődést mutattak, egy olyan alkotói érme vagy közösségi token kifejlesztése, amely tagsági előnyöket nyújthatna felhasználóinak.”

Olvastad már? Nem lehet eladni a Squid Game tokent 45,000%-os nyereség után

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!