Kriptopénzben kértek váltságdíjat egy elrabolt gyerekért Hong Kongban

-

Hongkongban, Tseung Kwan O-ban, július 3-án egy hároméves kisfiút raboltak el egy bevásárlóközpontból, a tettesek pedig 660.000 USDT kriptopénzt, azaz nagyjából 5.15 millió hongkongi dollár váltságdíjat követeltek.

Telegram, USDT

A fiú szüleit arra utasították, hogy töltsék le a Telegram üzenetküldő alkalmazást, és egy offline OTC boltban vásároljanak USDT-t, és azt küldjék el váltságdíjként.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elrablók figyelmeztették őket, hogy ne értesítsék a rendőrséget, hogy gyermekük biztonságban maradjon.

A hongkongi rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó osztálya, az OCTB azonnali lépéseket tett.

Július 3-án éjszaka a nyomozók átvizsgálták a Tseung Kwan O Plaza és a környező területek térfigyelő kameráinak felvételeit, hogy nyomon kövessék az elrablókat, és másnap, július 4-én, hajnali 5:25-kor a kisfiút sértetlenül meg is találták, és az elkövetőket elfogták.

Romló statisztikák

Az eset különös figyelmet kapott, mivel a városban az év első öt hónapjában 9,4%-kal nőtt az erőszakos bűncselekmények száma.

Az esetek száma 4,237-re emelkedett a tavalyi 3,872-hez képest ugyanebben az időszakban.

A Tether, az USDT mögött álló cég, egyre nagyobb figyelmet kap az állítólagos illegális tranzakciók miatt.

2023-ban a Tether-t 19,3 milliárd dollárnyi illegális tranzakcióval hozták összefüggésbe, ami csökkenés a 2022-es 24,7 milliárd dollárhoz képest, viszont számos híradás szerint a stablecoin, különösen a Tron blokkláncon, a terrorizmus finanszírozásának kedvelt eszköze volt 2023-ban.

Illegális bankok

Az Egyesült Nemzetek Szervezete jelentése szerint a stablecoinok közül ez áll a pénzmosás és csalások élvonalában Délkelet-Ázsiában.

Eközben Kína délkeleti részén, Szecsuán tartományban a rendőrség az év elején felszámolt egy illegális bankot, amely USDT stablecoint használt engedély nélküli pénzváltáshoz.

Ez a művelet legalább 13,8 milliárd jüan (1,9 milliárd dollár) értékű tranzakciókat bonyolított le, és a rendőrök szerint a bűnszervezet, amely főként Csengduban működött, olyan személyeket szolgált ki, akik gyógyszereket és kozmetikumokat csempésztek, vagy külföldi eszközöket vásároltak.

Az országban 193 gyanúsítottat tartóztattak le, és 149 millió jüan értékben további eszközöket is lefoglaltak.

Olvastad már? A bálna 3,5 millió dollárt veszít a PEPE-n: mi történhetett?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!