A Coinbase kriptotőzsde és a Visa közös bankkártyát indít EU-s és Egyesült Királyságbeli polgárok számára, mellyel a felhasználók közvetlen a Coinbase fiókjukból költhetnek kriptoptopénzt.

Olvastad már? Dollármilliókat emészt fel a kiberbűnözés kivédése, károk helyreállítása

A San Francisco-i székhelyű cég egy blogbejegyzéseben közölte a bejelentést, a kártya neve „Coinbase Card” lesz.

Ezzel a felhasználók bitcoin, ethert, litecoint és egyéb kriptopénzeket költhetnek „olyan egyszerűen, mintha csak egy hagyományos bankot használnának.”

A Coinbase minden tranzakció esetén „azonnal” átváltja a kriptopénzeket a szükséges fiatpénzre, például angol fontra.

A kártyát minden olyan kriptopénzzel használni lehet, mely elérhető a Coinbasen, bármit vásárolhatnak a kártyával csak úgy, mint egy hagyományos bankkártyával.

Korábban is elérhető volt hasonló szolgáltatás, de ezeknél mind előre kellett kriptopénzt tölteni a bankkártyára, a Coinbase most kiadott kártyáját sokkal gyorsabb és egyszerűbb használni.

A tőzsde emellett elindított egy új alkalmazást okostelefonokra, mellyel a felhasználók kiválaszthatják, hogy milyen kriptopénzekkel szeretnék használni kártyájukat. Az alkalmazás emellett nyugtákat is ad, mely összefoglalja a tranzakciók részleteit.

Az első 1.000 felhasználó számára a Coinbase elengedi az 5 fontos biztosítási költséget is.

A PaySafe nevű fizetéseket feldolgozó cég adja ki a kártyákat, a Coinbase szóvivője szerint.

A múlt hónapban történt egy hasonló fejlemény, a 2gether nevű startup szintén egy Visa kártyát indít, mellyel kriptopénzekkel fizethetnek a felhasználók.

A 2gether kártyával euró mellett olyan kriptopénzekkel is fizethetnek a felhasználók, mint a bitcoin, ether, ripple, bitcoin cash, EOS, stellar és litecoin.

Forrás: coindesk.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük