A múlt évi számítástechnikai bűnügyekre fordított kiadások harmadát vírusok és internetes támadások tették ki.

Olvastad már? Amerika: Továbbra is a kriptopénzek átláthatóbb szabályozásáért küzdenek egyes törvényhozók

Az Accenture és Ponemon Institute társaságok felmérései szerint ezen felül meredeken megnövekedett a zsarolóprogramok használatának gyakorisága is.

A cégek kiadásai

A rosszindulatú szoftverek és internetes támadások által okozott gondok megoldására fordított kiadások 2018-ban 12 százalékkal növekedtek.

Ezzel a kiberbűnügyekre fordított összes kiadás egyharmadát teszik ki – derül ki az Accenture és a Ponemon Institute közös tanulmányából.

355 szervezet több mint 2600 biztonsági és informatikai szakértőjével történt beszélgetések alapján a „Cost of Cybercrime Study” (Tanulmány a számítógépes bűnügyek kiadásairól) publikációjában az Accenture megállapította, hogy a cégek a rosszindulatú szoftverek által okozott károk eltüntetésére 11%-kal több pénzt költöttek.

Mindez számokban kifejezve azt jelenti, hogy egy szervezetnek átlagosan 2,6 millió dollárjába került a probléma megoldása.

A bennfentesek – vagyis alkalmazottak, személyzet, beszállítók és kereskedőpartnerek – által generált kiadások 15 százalékkal nőttek. Ez átlagosan 1,6 millió dollárt jelent szervezetre vetítve.

A kibertámadások ezen két fajtája a harmadát tették ki annak a 13 millió dollárnak, amelyet a vállalatok összesen költöttek hasonló okokból 2018-ban.

Ez 1,3 millió dolláros növekedést jelent az előző évhez képest. Szintén megnövekedtek a cégek adathalászattal és közösségi mérnökséggel kapcsolatos költségei is.

Ez jelenleg 1,4 millió dollárt jelent szervezetenként.

A tanulmány úgy definiálja a kiberbiztonságra fordított összegeket, mint a biztosításokra, kutatásokra és kibertámadás kárainak kijavítására szánt pénzt 4 egymást követő héten.

Ezen felül vannak olyan kiadások is, amelyek arra szolgálnak, hogy elkerüljék a hasonló támadások újbóli megtörténését, valamint a támadások okozta ügyfélvesztést.

Az emberek, az adat és a technológia – a vállalkozás mindegyik aspektusa rejteget valamilyen kockázatot.

A biztonságot garantáló céget általában nincsenek tisztában az innovációkkal”
– jelentette ki Kelly Bissell, az Accenture Security teljesítményért felelős igazgatója.

Az kiberbiztonság kiadásai egyébként 2018-ban az Egyesült Államokban voltak a legmagasabbak (az összkiadás 29 százaléka). Ez azt jelenti, hogy átlagosan 27,4 millió dollár jutott egy cégre.

Ez legalább a kétszerese annak, amelyet bármely tanulmányba bevont ország produkált.

A második helyen Japán áll, ahol a kiadások 13,6 millió dollárra rúgtak.

Őket követi Németország 13,1 millió dollárral, valamint Nagy-Britannia 11,5 millió dolláros kiadásokkal.

A legalacsonyabb átlagkiadások Brazíliában és Ausztráliában voltak – 7,2 és 6,8 millió dollár társaságonként.

A támadásokkal kapcsolatos tudatosság növelése, valamint az innovatív biztonsági technológiák alkalmazása a legjobb módjai annak, hogyan védekezzünk a kiberkockázatok ellen.
– mondta Dr. Larry Ponemon, a Pnemon Institute elnök-alapítója.

 

Forrás: kryptomagazin.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük