Warren Davidson, Amerikai Egyesült Államokbeli képviselő kedden ismét benyújtotta a Token Taxonomy Act nevű törvénymódosítást, melyet, ha elfogad és törvénybe iktat a kongresszus „erős üzenetet küldene az USA-beli innovátoroknak a blokklánc technológia irányáról.”

Olvastad már? 1 milliárd dollárba kerülhet a Facebook kriptoprojektje

A törvényt először tavaly adta be Davidson és Darren Soto képviselők, a törvénymódosítás értelmében nem tartoznának a kriptopénzek és egyéb digitális eszközök az értékpapírok besorolása alá.

Ezzel a magánszemélyek könnyen kereskedhetnének és használhatnának egyes kriptopénzeket.

A beadott törvénymódosítás az 1933-as Értékpapír Törvénycsomagot és az 1940-es Értékpapír Kereskedési Törvénycsomagot módosítaná.

Segítségével az Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) könnyebben tisztázhatná, hogyan szeretné szabályozni a kriptopénzek szabályozását.

Az SEC már elérhetővé tett egy útmutatót munkatársai számára, melyben leírták, hogy milyen feltételek mellett számít egy tokenkibocsátás értékpapírnak, emellett azonban jelenleg is tisztázatlan a kriptopénzek szabályozása.

Davidson és Soto mellett Josh Hottheimer, Tedd Budd, Scott Perry és Tulsi Gabbard (aki az elnökválasztáson is készül indulni) mind támogatják a törvényjavaslat legújabb verzióját.

A támogatók közül Perryt leszámítva, öten tagjai az Alsóház Pénzügyi Bizottságának.

Új kilátások

A most beadott törvényjavaslat sokban hasonlít a tavaly beadott verziójához, de jobban tisztázza, hogy mely digitális tokenek számíthatnak szigorúbb szabályozásra.

A fogyasztók védelmét is erősítené a törvénymódosítás és felülírná a jelenlegi állami szabályozásokat.

A tavalyi kongresszusi ciklus véget ért, mielőtt az Alsóház Pénzügyi Bizottsága, vagy a teljes Alsóház szavazni tudott volna a törvény beiktatásáról.

Kristin Smith, a Blockchain Association vezetője elmondta, hogy a lobbisták örülnek, hogy „ismét beadásra került a Token Taxonomy Act.”

„Az SEC útmutatója világossá tette számunkra, hogy a nyílt blokklánciparnak most tisztább szabályozásra van szüksége, mint valaha.

Úgy gondoljuk, hogy a blokklánc technológiában hatalmas lehetőség rejlik, ezért okos, egyszerű és támogató szabályozásra van szükség, ha az USA piacvezető szeretne maradni ebben az ökoszisztémában.

Köszönjük a törvénymódosítás támogatóinak, hogy folytatják ennek a létfontosságú technológiának a támogatását.”

Forrás: coindesk.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük