Egy új digitális eszközökkel foglalkozó kutatócég megbecsülte, hogy mennyi bitcoinba kerülne, ha néhány kormány bitcoinra cserélné jelenlegi aranytartalékát.

Olvastad már? 1 milliárd dollárba kerülhet a Facebook kriptoprojektje

„Elkezdhetnek gyűjteni”

A Blocktown Capital összeszedte, hogy mennyi bitcoinba kerülne, ha bitcoinra váltanák egyes országok aranytartalékaikat.

A kutatás eredményei a következők:

Amerikai Egyesült Államok: 918.388 BTC
Németország: 378.416 BTC
Oroszország: 232.033 BTC
Kína: 206923 BTC
Japán: 85.931 BTC
Egyesült Királyság: 34.846 BTC

Forrás: thebitcoin.pub

A kutatás azzal a mondattal zárul, hogy „a kormányok elkezdhetnek gyűjteni”

A bitcoin és arany közti párhuzamvonás elég gyakran feljövő téma, mivel egyesek szerint a digitális valuta lehet az arany alternatívája.

Niall Ferguson, a világhírű közgazdász korábban szkeptikus volt a bitcoinnal kapcsolatban, de nemrég azt mondta, hogy a „a bitcoin valós alternatívája lehet az aranynak.”

Sokak szerint a bitcoin akár még „jobb is lehet, mint az arany”, de sok a szkeptikus is.

Januárban a World Gold Council azt mondta, hogy a bitcoin „nem cserélheti le az aranyat.”

Tényleg az arany helyébe léphet a bitcoin?

Minden vitát félretéve egyértelmű, hogy a bitcoin rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amik miatt jobb vagyontárolási forma lehet, mint az arany.

Januárban a Bank of England megtagadta, hogy Venezuela Elnöke, Nicolas Maduro hozzáférjen országa 1,2 milliárd font értékű aranytartalékához.

Max Keiser, a bitcoin régi támogatója a következőt mondta az ügy kapcsán:

„A bitcoint nem lehet elkobozni.”

Emellett a bitcoin politikailag is semleges. Venezuela esetében a vagyon hozzáféréséhez elég lett volna egy egyszerű jelszó ahelyett, hogy egy külföldi bankban bízzanak.

Olaszországban jelenleg is zajlik egy hasonló ügy, egy törvényjavaslat szerint az olasz embereknek kéne birtokolnia a Bank of Italy aranytartalékát.

A nacionalista politikusok már régóta támadják az ország központi bankját és egyéb privát bankokat, amiért nem tudják megelőzni a gazdasági válságokat, ezért a kis befektetők több milliárd euró értékben károsodnak.

„Ha a számlája mínuszban van, ez olyan emberek miatt van, akik nem tudták megfelelően szabályozni saját működésüket.” -elmondta Mateero Salvini

A bitcoin decentralizációja azt jelenti, hogy egyetlen központi hatalom seb szabhatja meg pénzügyi működését, ez a világ első politikailag semleges vagyonátadási formája.

A bitcoin azt teheti a pénzzel, amit az internet csinált az információval.

Ha mindezt összegezzük, akkor már láthatjuk, hogy miért gondolják úgy egyesek, hogy leválthatja az aranyat, mint a világ első számú vagyontárolási formája.

Véleményetek szerint a bitcoin lesz az arany 2.0? 

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!