Joseph Lubin, az Ethereum társalapítója és a Consensys alapítója elmondta, hogy szerinte az Ethereum lesz a világ vezető elszámolási rendszere, melyen tranzakciók történnek.

Olvastad már? Közös bankkártyát indít a Visa és a Coinbase az EU-ban és az Egyesült Királyságban

Lubin a Deconomy fórumon adott beszédet, beszélt a blokklánc jelenlegi legnagyobb kihívásairól és az „Ethereum 2.0” terveiről, mely frissítés számos újdonságot hoz az Ethereum blokkláncára.

Lubin ötletei közül az egyik leglényegesebb talán az, hogy szerint az Ethereum lesz a világ vezető elszámolási rendszere.

Lubin szerint a zárt rendszerek mind korruptak és hatástalanok, de egy decentralizált elszámolási rendszer ezt mind megoldhatná.

„A zárt rendszerek korruptak és hatástalanok.

A világgazdaság tele van piacmanipulációval, amint megkezdjük a világ tokenizációját a nagytőkések és a kereskedők biztosan még jobban próbálkoznak majd a piacok manipulálásával, hogy politikai és anyagi előnyhöz jussanak.

Nem szeretnénk, hogy a jövő piacai ennyire támadhatóak legyenek.

Nem létezhet egyéb alternatíva, mint egy teljesen decentralizált elszámolási rendszer, mely ez egész világ gazdaságát elbírja.”

Miért nem az IBM Fabricja vagy az R3 Cordája?

Azonban számos vetélytársa akadhat az Ethereumnak, ha a világ vezető elszámolási rendszere szeretne lenni, köztük az IBM Fabricja, az R3 Cordája és az EOS. Lubin mindhármat megvizsgálta és elmondta, miért nem hisz bennük.

„Talán majd az IBM Fabricja?

Nem látok rá esélyt, hogy továbbfejlődik kicsi, privát hálózatokon túlra. A Fabric képes tokenkibocsátásra, de csak nagyon meghatározott feltételek mellett.

A Fabric technológiája a zártságot támogatná. És az R3 Cordája?

A Corda egy blokklánc által inspirált szoftver, melyet fő felhasználója a bankipar. Inkább egy két pont közötti alap, mint egy megosztott hálózat.

A Corda is képes tokenkibocsátásra, de szintén csak nagyon meghatározott feltételek mellett. A Corda technológiája szintén a zártságot támogatná.”

Na és az EOS?

Az EOS körül számos botrány kavarodott, mióta először kiderült, hogy a Huobi szavazási jogot árult pénzért, ezért az EOS nem igazi decentralizált platform, mivel külsőleg be lehet avatkozni.

Egy 21 tulajdonos által irányított platform minden, csak nem decentralizált. Akár cenzúrázni is lehet rajta.

Kormányok és egyéb jó erőforrásokkal rendelkező személyek simán lefizethetik, vagy megfenyegethetik a 21 tulajt, akik így el tudnák árulni a rendszer és felhasználói biztonságát.

Az Ethereum 2.0-t nagyon sokan várják, Lubin szerint nagyon sok munka van még vele, de ha kész lesz, akkor minden várakozást felülmúlhat.

„Az Ethereum 2.0, a Polkadot és a Dfinity mind hasonló architektúrával és képességekkel rendelkezik és nagyjából egy időben érkeznek majd, ezek közül az Ethereum 2.0-rá voksolok, szerintem ez lesz a legjobban működőképes és a legelterjedtebb a három közül.

Az architektúra, platform és hálózatépítés rendkívül nagy munka, de a munkálatok alatt folyamatosan terjed és növekszik az Ethereum jelenlegi hálózata, nagyságrendekkel nagyobb lehet, mire itt vannak a layer 2-es skálázási megoldások.”

Forrás: investinblockchain.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük