Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

-

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást.

A Federal Reserve kamatdöntő ülése minden alkalommal megmozgatja a piacot, és vannak, akik szerint a legújabb fogja elhozni a 30 ezret.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Persze semmi sem biztos, és még az is lehet, hogy az ár visszaesik húszezer alá.

A közösség és a piac egyértelműen várja, hogy hogyan dönt a Fed, milyen kamatpolitikát kívánnak folytatni.

A Szövetségi Piaci Bizottság, a FOMC szabja meg, hogy mennyi a jegybanki alapkamat.

Az elemzők szerint az elmúlt hetekben bekövetkezett bankcsődök viszont most átírhatják a forgatókönyvet, és akár meglepetésben is részesülhetnek a kereskedők.

Az eddigi várakozások alapján a mostani döntés elhozhatja a kamatemelés végét, annak ellenére, hogy az előző hónapban, a legutóbbi alkalommal is emelt a Fed.

Fed célkamat valószínűségi diagram. Forrás: CME Group

A kamatemelés leállása jól jönne a kockázatos eszközöknek, és a Fed végre beismerné, hogy az előző 18 hónapban folytatott kamatpolitikája nem hozta a várt eredményt, és csak a likviditást csökkentette le a gazdaságban.

Több bank is bajba jutott az elmúlt időszakban, így a likviditáshiány amúgy is fokozott problémát okozhat.

A pénznyomtatással az előző másfél év szigorítását tulajdonképpen egyetlen hét leforgása alatt félig eltüntették.

Az elemzők szerint a kamatdöntés volatilitást fog hozni, és 30 ezer dollárnál érdemes profitot realizálni, mivel nem tudni, hogy hogyan folytatódik a történet.

Van, aki szerint a BTC lassan fog csak mozdulni, és egyelőre azt érdemes figyelni, hogy a 28700 dolláros szint mennyire erős.

Michael van de Poppe, az Eight kereskedőcég alapítója szerint a FOMC ülése felugrást hozhat, de ahogy mindig, a felugrást konszolidáció követi majd.

Emellett érdemes megfigyelni a CME kereskedési mutatóit is, ahol éppen egy rés kezd feltűni, szintén 28700 dollárnál.

A kötések között akkor tűnik fel ilyen rés, mikor a heti záró, és a következő heti nyitóár között nagyobb különbség figyelhető meg. A spot piac pedig vagy az alsó, vagy a felső határhoz szokott közelebb ugrani, hogy bezárja a rést.

Természetesen vannak sokkal konzervatívabb nézőpontok is, és ahogy rávilágítanak, a jelenlegi árfolyam-sáv historikusan rendkívül erős ellenállásnak tekinthető.

A népszerű elemző, Justin Bennett szerint a 30 ezer dollár ráadásul egy klasszikus short squeeze része is lehet, amely likvidálná az esésre számító pozíciókat.

Ennek ellenére az esés is elképzelhető, és akkor kiderül, hogy a 20 ezer dollár mennyire erős szint.

„A BTC felugorhat 30 ezer fölé, elintézve a shortokat. De annyira nem érdemes bikásnak lenni, hiszen ez a szint egy hatalmas ellenállást is jelen, és ha az ár visszaesne 20 ezer alá, az rengeteg longot ütne ki. Én nem bíznám el magam.”

zeta

Olvastad már? A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!