A defi-protokollokban lekötött ethereum 75%-kal növekedett, míg a centralizált tőzsdéken tartott mennyiség 30%-kal csökkent 2020 eleje óta.

Az ethereumot egyre nagyobb ütemben kötik le decentralizált pénzügyi szerződésekbe, miközben a központosított tőzsdéken tartott összeg tovább csökken.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Május 7-én megosztott grafikonján a Glassnode összehasonlította a centralizált tőzsdéken tárolt ethereum mennyiségét azzal, amit a felhasználók Ethereum-alapú okosszerződésekben helyeztek el az elmúlt 17 hónap során.

2020 eleje óta a centralizált tőzsdéken tárolt ethereum mennyisége több mint 25%-ot esett vissza.

Ugyanebben az időszakban az okosszerződésekbe zárt ETH aránya 13%-ról 22,8%-ra nőtt, ami azt mutatja, hogy a defi folyamatosan csökkenti a központosított tőzsdék ETH-kereskedési díjaiból származó nyereségét.

A DeFi Llama kripto-adatelemző cég adatai azt mutatják, hogy a kínálat nagyjából 9%-ának megfelelő ETH olyan okosszerződésekbe van zárva, amelyeket nem az Ethereum mainnet üzemeltet.

A DeFi Llama becslése szerint 8,3 millió coin, vagyis a forgalomban lévő mennyiség 7%-a van lekötve Binance Smart Chain protokollokba, 286.153 ETH, vagyis a kínálat 0,25%-a Solanán, 103.902 ETH, azaz 0,09% pedig az Avalanche-on található.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Nagyjából 1,6%, azaz 2,8 millió ETH van „egyéb” hálózatokban lekötve.

Az ethereum e heti drámai ralija miatt ismét felmerült, hogy jelentős piaci részt szerezhet magának a valuta a bitcoinnal szemben.

Az ethereum határidős részvényei például a héten egy rövid időre meghaladták a BTC piacait.

Olvastad már? A MasterCard felmérése szerint az Y generáció 40%-a használna kriptót fizetéseihez

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!