Korrigált a bitcoin, de a befektetők nyugodtak maradtak

-

Az éjszakai visszavonulást nem kezelik a Bitcoin egy hete kezdődött emelkedő trendjének megtöréseként.
Bár a Bitcoin (BTC) a március 3-án 45 000 dollár feletti csúcsokról korrigált, a kereskedők optimizmusa a további emelkedéssel kapcsolatban továbbra is magas.

BTC/USD 1 órás gyertya grafikon (Bitstamp). TradingView

„Eltűnt a likviditás” 43.000 dollárnál

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD csütörtökön rövid időre 43.000 dollár alá süllyedt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A visszaesés várható volt, ami egy többnapos emelkedő trendnek vetett véget, amelynek köszönhetően a pár egy hét alatt 10.000 dollárral növekedett.
„Rövid távú korrekció történt a Bitcoinon, miután ismét bevették a likviditást” – foglalta össze Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa egy Twitter-bejegyzésben.

„Nekem úgy tűnik, hogy újabb futást fogunk látni a csúcsok felé, mivel a korrekció nem olyan gyors, mint általában” – tette hozzá.

A szemek most a 46.000 dollár feletti éves nyitóárra szegeződtek, a 48.000 dolláros rendelésállományi ellenállás miatt.
Eközben folytatódott a felhalmozás, a kisebb befektetők a jelenlegi szinteken lelkes vásárlóként kerültek a figyelem középpontjába.

„A kis halak úgy halmozzák a szatírokat, mintha nem lenne holnap” – kommentálta az Ecoinometrics elemzési forrás az e heti vásárlási szokásokat bemutató grafikon mellett.

Bitcoin befektetői felhalmozási grafikon. Forrás: Ecoinometrics/ Twitter

Az altcoinok megtartják a magasabb volatilitást

A héten tapasztalt általános bullish teljesítmény ellenére a piaci tőkeérték alapján a tíz legnagyobb kriptovaluta közül egyik sem volt zöldben a napi időkereteken a cikk írásakor.
Míg a BTC/USD körülbelül 1,8%-kal esett, a főbb altcoinok rosszabbul teljesítettek, élükön a Solanával (SOL) és a Cardanóval (ADA) – mindkettő több mint 5%-kal csökkent.
Az ether (ETH), a legnagyobb piaci tőkeértékkel rendelkező altcoin 3,5%-ot veszített értékéből, majd visszatért a 3000 dolláros szint alá, ami még nem alakult ki érdemi támaszként.

„A piacok viszonylag nyugodtak. Az emberek jelenleg alacsony érdeklődést mutatnak a kriptók iránt. A közösségi médiában minden szempontból alacsony az elkötelezettség” – folytatta Van de Poppe.

„Az Ethereum gas díjai rendkívül alacsony szinten vannak. Ezek azok az időszakok, amikor tulajdonképpen el kellene kezdeni figyelni, mert ez lehetőségeket ad”.

ETH/USD 1 órás gyertyás chart (Bitstamp). Forrás: TradingView

Olvastad már? A BetPro és a kriptoökoszisztéma összefonodása

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Ruediger Stolp

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!