Az orosz-ukrán háború az NFT-kről is elterelte a figyelmet

-

Februárban 796 009 NFT-vevő volt a másodlagos piacokon, ami nagyjából 2,6 milliárd dollár értékű eladást jelentett.
A számok jelentős csökkenést jelentenek az előző rekordhónaphoz képest.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A non-fungible token (NFT) vásárlók száma februárban október óta először 800 000 alá süllyedt, és az NFT-kre vonatkozó keresési volumen is jelentősen visszaesett.
A CryptoSlam adatai szerint februárban 796 009 NFT-vásárló volt a másodlagos piacokon (12%-kal kevesebb, mint januárban), akik nagyjából 2,6 milliárd dollár értékű eladást bonyolítottak le (40%-kal kevesebb, mint az előző hónapban).
Ez azonban egy figyelmeztetés, hogy a január egy masszív hónap volt az NFT-k számára, ami arra utal, hogy a februári csökkenés egyszerűen egy viszonylag egészséges visszahúzódás része.
Januárban rekordszámú, 904,13 egyedi másodlagos NFT-vásárlót regisztráltak, és az OpenSea is rekord értékesítési volument ért el januárban, összesen mintegy 5 milliárd dollárt, mielőtt a múlt hónapban 3 milliárd dollár körüli összegre csökkent volna ez a szám.
A Google Trendset vizsgálva azonban úgy tűnik, hogy az „NFT” kulcsszavakra vonatkozó globális keresési volumen is jelentősen visszaesett.
Az elmúlt héten az érdeklődés nagyjából 60-70%-kal esett vissza a január végi (január 23. – január 29.) magasságokhoz képest.
A cikk írásakor az Egyesült Államokban a legnagyobb az érdeklődés világszerte, míg Japánban a 61 ország közül jelenleg a legkisebb az érdeklődés az NFT-k iránt, annak ellenére, hogy a helyi technológiai és távközlési óriás, a Rakuten a múlt hónap végén elindított egy NFT-piacot.
Andrew Steinwold, a Sfermion NFT befektetési alap ügyvezető partnere a jelenlegi visszaesést a 2017/2018-as bikapiachoz és az azt követő összeomláshoz hasonlította, mivel megkérdőjelezte, hogy az érdeklődés egyhamar újra fel fog-e élénkülni.


A konkrét okok, hogy az általános érdeklődés miért csökkent ilyen drámaian az elmúlt hónapban, nem világosak, bár a top platform, az OpenSea többek között februárban 1,7 millió dolláros hackelés áldozata lett.
Az orosz és az ukrán konfliktus is áthelyezhette a kriptovalutákra irányuló figyelmet, mivel úgy tűnik, hogy a globális figyelem olyan felhasználási esetekre terelődött, mint a digitális fizetések, az adománygyűjtés és az értéktárolás bizonytalan időkben.

Március eddig

A CryptoSlam adatai azt is mutatják, hogy a 12 legnagyobb NFT-t támogató blokklánc közül 10-nél szintén csökkent az eladási volumen az elmúlt 24 órában.
Az első két helyezett, az Ethereum és a Solana egyenként 4,24%-os és 11%-os esést könyvelhetett el, míg a legnagyobb veszteséget az Avalanche és a Panini szenvedte el 27,79%-kal, illetve 36,20%-kal.

A harmadik helyen álló Flow és a hatodik helyen álló Arbitrum az egyetlen hálózatok, amelyek nyereséget könyvelhettek el, 20,89%-kal, illetve 539%-kal.

Forrás: CryptoSlam

Olvastad már? Az LBank Tőzsde listázza a Hungarian Vizsla Inu Tokent 2022 Március 7.-én

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Kripto Radar

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!