Kisebb anonimitás jöhet a Twitterre

-

Elon Musk, aki nemrégiben felvásárolta a Twittert, és a platform alapítója, Jack Dorsey nemrégiben arról beszélgettek, hogy mennyire fontos az anonimitás a közösségi oldalon.

Dorsey szerint nagyon rossz ötlet lenne a személyazonosítás bevezetése, amelynek egyik támogatója az ismert pszichológus, Dr Jordan Peterson is.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A témakör értelemszerűen a felhasználókat is megosztja, Peterson szerint ezt fontos figyelembe venni.

„Ne tudjanak a névtelen trollok kapcsolatba lépni az azonosított felhasználókkal. Az ilyenek sokszor nárcisztikusak, pszichopaták, és szadisták. Maradjanak a saját körükben, együtt a hasonlókkal. Polarizálják és destabilizálják a beszélgetéseket.”

A pszichológus tweetje természetesen nagy visszhangot keltett, és mindkét oldalon feltűntek az ellenzők és a támogatók egyaránt.

twitter

Dorsey szerint nagy hiba lenne a kisebb anonimitás a platformon, Musk pedig egyelőre annyit fűzött hozzá a témához, hogy a legkevésbé rossz megoldás az lenne, ha a jelenlegi telefonszámos regisztráció mellett a fizetési adatokat is a személyazonosságokhoz rendelnék, de emellett egyfajta pszeudonimitás megmaradhatna.

Dorsey nézete, amely szerint hatalmas hiba lenne a névtelenség megszüntetése, rengeteg felhasználó véleményével egybecseng.

Főleg a bitcoin-rajongók körében népszerű a privát szféra, elismerve annak rendkívüli fontosságát.

Ahogyan egy felhasználó megfogalmazta, rengeteg bitcoin-használó azért választja a névtelenséget a Twitteren, amiért Satoshi Nakamoto is megőrizte az anonimitását.

Sok felhasználó szerint a névtelenség megszűnése a Twitter megszűnését fogja eredményezni.

A névtelenség létfontosságú ahhoz, hogy valaki élhessen a szabadságjogaival.

„A felfedezések, a problémák megoldása, a tanulás, a vizsgálat csak akkor lehetséges az interneten, ha biztosítva van a névtelenség. Ha nem így lenne, akkor ezek nem léteznének. Anonimitás nélkül a Twitter egyszerűen meg fog halni.”

Michael Saylor, az ismert bitcoin-rajongó is beszállt a beszélgetésbe, és végre rávilágított a lényegre, amelyet viszonylag kevesen vettek észre:

„Nem az anonimitás a probléma. A baj az, hogy a káros viselkedésnek nincsen semmiféle következménye. Ha az azonosított fiókoktól a Twitter egyfajta letétet követelne, biztonsági célból, akkor ez visszatartó erő lehetne. Ha valakinek a viselkedése nem felel meg, például spambotokat futtat, akkor ezt a letétet elveszíti. Így civilizált módon tudunk beszélgetni, és a magánszféra is megmarad.”


Olvastad már? Fairspin Million Dollar Race: 1.000.000 dollár vár a gazdájára

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!