Kisebb anonimitás jöhet a Twitterre

-

Elon Musk, aki nemrégiben felvásárolta a Twittert, és a platform alapítója, Jack Dorsey nemrégiben arról beszélgettek, hogy mennyire fontos az anonimitás a közösségi oldalon.

Dorsey szerint nagyon rossz ötlet lenne a személyazonosítás bevezetése, amelynek egyik támogatója az ismert pszichológus, Dr Jordan Peterson is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A témakör értelemszerűen a felhasználókat is megosztja, Peterson szerint ezt fontos figyelembe venni.

„Ne tudjanak a névtelen trollok kapcsolatba lépni az azonosított felhasználókkal. Az ilyenek sokszor nárcisztikusak, pszichopaták, és szadisták. Maradjanak a saját körükben, együtt a hasonlókkal. Polarizálják és destabilizálják a beszélgetéseket.”

A pszichológus tweetje természetesen nagy visszhangot keltett, és mindkét oldalon feltűntek az ellenzők és a támogatók egyaránt.

twitter

Dorsey szerint nagy hiba lenne a kisebb anonimitás a platformon, Musk pedig egyelőre annyit fűzött hozzá a témához, hogy a legkevésbé rossz megoldás az lenne, ha a jelenlegi telefonszámos regisztráció mellett a fizetési adatokat is a személyazonosságokhoz rendelnék, de emellett egyfajta pszeudonimitás megmaradhatna.

Dorsey nézete, amely szerint hatalmas hiba lenne a névtelenség megszüntetése, rengeteg felhasználó véleményével egybecseng.

Főleg a bitcoin-rajongók körében népszerű a privát szféra, elismerve annak rendkívüli fontosságát.

Ahogyan egy felhasználó megfogalmazta, rengeteg bitcoin-használó azért választja a névtelenséget a Twitteren, amiért Satoshi Nakamoto is megőrizte az anonimitását.

Sok felhasználó szerint a névtelenség megszűnése a Twitter megszűnését fogja eredményezni.

A névtelenség létfontosságú ahhoz, hogy valaki élhessen a szabadságjogaival.

„A felfedezések, a problémák megoldása, a tanulás, a vizsgálat csak akkor lehetséges az interneten, ha biztosítva van a névtelenség. Ha nem így lenne, akkor ezek nem léteznének. Anonimitás nélkül a Twitter egyszerűen meg fog halni.”

Michael Saylor, az ismert bitcoin-rajongó is beszállt a beszélgetésbe, és végre rávilágított a lényegre, amelyet viszonylag kevesen vettek észre:

„Nem az anonimitás a probléma. A baj az, hogy a káros viselkedésnek nincsen semmiféle következménye. Ha az azonosított fiókoktól a Twitter egyfajta letétet követelne, biztonsági célból, akkor ez visszatartó erő lehetne. Ha valakinek a viselkedése nem felel meg, például spambotokat futtat, akkor ezt a letétet elveszíti. Így civilizált módon tudunk beszélgetni, és a magánszféra is megmarad.”


Olvastad már? Fairspin Million Dollar Race: 1.000.000 dollár vár a gazdájára

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!