Kirobbanóan teljesített tegnap a bitcoin és a kriptopiac

-

Miután bullish lendületet tapasztalhattunk az elmúlt néhány héten, a BTC a tegnapi nap folyamán végre áttörte a 10.000 dollárt – ez több mint 170%-os növekedésnek számít a márciusi, 3700 dolláros árfolyamgödörhöz viszonyítva.

Bár ez a megmozdulás kisebb volt, mint a múlt héten tapasztalt 20% két nap alatt, az elemzők szerint technikailag mégis fontos lépésnek számít.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Egy vezető makroelemző azt mondta, hogy „drámaian nőttek” a bitcoin esélyei arra, hogy magasabb értékeket érjen el.

A magasabb értékek alatt pedig ez az elemző több százezer dolláról beszél érménként.

Parabolikus mozgás várhat a bitcoinra

Az alábbi csártra hivatkozva Raoul Pal – a Real Vision vezérigazgatója és a Goldman Sachs volt vezetője – azt mondta, hogy a bitcoin tegnapi mozgása „kulcs technikai áttörés” volt, amely azt jelenti, hogy „drámaian nőttek az esélyei arra, hogy rendkívül magas árfolyamot érjen el”.

A befektető alábbi grafikonja szépen illusztrálja ezt a pontot: a szimmetrikus háromszög alakzat – amelyben a Bitcoin 2017 eleje óta tartózkodik – végre felfelé tört, ezzel pedig létrehozott egy tökéletes breakout alakzatot. A grafikon 40.000 dolláros bitcoinárfolyamot jósol Pal szerint.

A bullish fundamentumok ilyen mértékű összeállása – nevezetesen a soron következő feleződés és a jegybankok pénznyomtatásai – révén megvan a recept a sikerre, fejtette ki az elemző.

Gondolatait összefoglalandó Pal ezt írta:

„Ez bármely eszközosztályban az egyik legjobb összeállítás, amelyet valaha láthattunk […] technikailag, fundamentálisan, pénzforgalom tekintetében. Minden. Most. Újra, csak hogy tiszta legyen, még ha 90%-os esély van, akkor sem biztos, hogy működni fog […] Gyakran és drámaian […] tudok és fogok is tévedni.

A Wall Street veteránja ad lovat a bitcoin alá

Nem csak Pal azonban az egyetlen, aki bitcoin iránti támogatását fejezte ki a Wall Street veterán csapatjának tagjai közül.

Ahogy arról korábban a Bitcoinist is beszámolt, Paul Tudor Jones milliárdos makrobefektető is optimistán tekint az eszközosztályra. Jones hosszú ideje tevékenykedik a piacon, 5 milliárd dolláros vagyonával pedig prominens személyiséggé vált a több évtizedes karrierje során.

A nagy monetáris infláció” című piaci kutatóértekezésében a fedezetialap-kezelő azt mondta, tőkéjének egy részét a bitcoinalapú határidős ügyletekre csoportosítja át.

IDE KATTINTVA VALÓS IDŐBEN NYOMON KÖVETHETED A LEGFONTOSABB KRIPTÓID ÁRFOLYAMÁT

Indokként először is megjegyezte, hogy a bitcoin árfolyamának jelenlegi alakulása, valamint a makrogazdasági háttér a 70-es évek közepére emlékezteti őt, mielőtt masszív kiugrást tapasztalt az arany értéke.

Miután 1976 és 1997 között az árfolyam elérte mélypontját, az elkövetkező 3 évben a nemesfém több mint megnégyszerezte értékét, elérve ezzel korábbi magaslatait.

Ugyanezek a történések a BTC esetében egy újabb, globális árfolyamcsúcsot jelenthetnek.

A kriptopénz azért is vonzó Jones számára, mivel potenciális értéktárolót lát benne egy olyan világban, ahol a jegybankok doppingolják a fiat pénzeket.

Ő ezt úgy hívja, mint „a verseny leggyorsabb lova”, hivatkozva arra a tényre, hogy az elmúlt 3 évben mennyire felülmúlta a többi eszközosztályt.

„A nap végére a legjobb profitmaximalizáló stratégia mindig a leggyorsabb lóé. Csak legyen tiéd a legjobban teljesítő, és nem kell átállnod az intellektuális oldalra […]. Ha jósolnom kellene, a Bitcoinra fogadnék.”

Olvastad már? Az utolsó szög a tőzsdékkel való korreláció koporsójában

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!