A Bithumb, a dél-koreai kriptopénzváltók egyik legnagyobbika újra lehetővé teszi a regisztrálásokat az egy hónapig tartó befagyasztás után – írta a Yonhap helyi hírügynökség csütörtökön.

A Bithumb bankjának, a Nonghyup Bank szóvivője szerint a váltónak a dél-koreai törvények különleges követelményeinek kell megfelelnie, ha vissza akarják szeretni a bank támogatását.

A Nonghyup július végén függesztette fel szolgáltatásait a Bithumb részére. A pletykák akkoriban arról szóltak, hogy a döntést azért hozták, mivel a bank egy hackertámadás következtében 17 millió dollárt veszített el júniusban.

„Úgy döntöttünk, hogy a befektetők eszközeit külön tartjuk, és nem fogadunk el kamatokat vagy letéteket” – mondta a szóvivő.

Januárban Dél-Korea széleskörű szabályokat hozott a kriptopénzváltókat illetően, amely magában foglalta a külföldiek kitiltását, és annak biztosítását, hogy minden kereskedő a „valódi nevével” ellátott bankfiókot használja.

A Bithumbnak igazán kalandos története van számos hackertámadással, amelyek nagy nyomást gyakoroltak a vezetőkre – már ami a nyugalom biztosítását illeti.

Az augusztus 30.-án életbe lépett friss bejelentés hatására azonban a piac elkezdett reagálni.

A váltó kereskedési volumenjei, amelyek igencsak lecsökkentek a banki problémák miatt, meredeken növekedni kezdtek az elmúlt 24 órában. A BTC/KRW (dél-koreai won) kereskedés közel 70 százalékkal növekedett augusztus 27. és 28-hoz képest.

A Bithumb jelenleg az ötödik legnagyobb kriptováltó a napi kereskedési volumen alapján, amely nagyjából 362,4 millió dollár az elmúlt 24 órában.

Forrás: cointelegraph.com