Kiolvadt a Bithumb jege

-

A Bithumb, a dél-koreai kriptopénzváltók egyik legnagyobbika újra lehetővé teszi a regisztrálásokat az egy hónapig tartó befagyasztás után – írta a Yonhap helyi hírügynökség csütörtökön.

A Bithumb bankjának, a Nonghyup Bank szóvivője szerint a váltónak a dél-koreai törvények különleges követelményeinek kell megfelelnie, ha vissza akarják szeretni a bank támogatását.

A Nonghyup július végén függesztette fel szolgáltatásait a Bithumb részére. A pletykák akkoriban arról szóltak, hogy a döntést azért hozták, mivel a bank egy hackertámadás következtében 17 millió dollárt veszített el júniusban.

„Úgy döntöttünk, hogy a befektetők eszközeit külön tartjuk, és nem fogadunk el kamatokat vagy letéteket” – mondta a szóvivő.

Januárban Dél-Korea széleskörű szabályokat hozott a kriptopénzváltókat illetően, amely magában foglalta a külföldiek kitiltását, és annak biztosítását, hogy minden kereskedő a „valódi nevével” ellátott bankfiókot használja.

A Bithumbnak igazán kalandos története van számos hackertámadással, amelyek nagy nyomást gyakoroltak a vezetőkre – már ami a nyugalom biztosítását illeti.

Az augusztus 30.-án életbe lépett friss bejelentés hatására azonban a piac elkezdett reagálni.

A váltó kereskedési volumenjei, amelyek igencsak lecsökkentek a banki problémák miatt, meredeken növekedni kezdtek az elmúlt 24 órában. A BTC/KRW (dél-koreai won) kereskedés közel 70 százalékkal növekedett augusztus 27. és 28-hoz képest.

A Bithumb jelenleg az ötödik legnagyobb kriptováltó a napi kereskedési volumen alapján, amely nagyjából 362,4 millió dollár az elmúlt 24 órában.

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!