A bitcoin és a Google összefüggése

-

A holland jegybank tanácsadója szerint a bitcoin ára a google-keresések számától függ

Hollandia központi bankjának stratégiai tanácsadója azt állította, hogy a Bitcoin árának változása egybevág a kriptovalutákra való google-kereséssel – írta a CNBC Augusztus 31-én pénteken.

Egy a Wednesday networkkel készült interjúban a Da Nederlandsche Bank képviseletében Joost van der Burgt elmondta, hogy a trend a Bitcoin határidős ügyletek megérkezésével vált tisztábbá múlt év decemberében.

“Amikor a bitcoin a hírekben szerepelt, legyen az pozitív vagy negatív, az ár ennek megfelelően emelkedett” – mondta.

Az, hogy a bitcoin nem tudta kompenzálni azokat a veszteségeket, amelyek a 2017-es év utolsó heteiben kezdődtek, a hagyományos pénzügyi körökben különböző elméleteket szült a jövőre vonatkozó kilátásokkal kapcsolatban.

Visszatérve a Bitcoin “buborék” témára, az ezzel foglalkozó személyek, mint például Nouriel Roubini és Robert Shiller a 2018-as évben már nem először állítják, hogy a legnagyobb kriptovaluta nem képes sokáig megtartani a magas árat.

Van der Burgt is utalt rá, hogy a “buborék” kipukkadása még nem feltétlenül történt meg.

“A jövőre való tekintettel az a véleményem, hogy a buborék talán előbb le fog ereszkedni, minthogy teljesen kipukkanna” – tette hozzá.

Van der Burgt nem foglalt teljesen állást a Bitcoinnal szemben. A San Franciscó-i Szövetségi Banknak egyik áprilisi riportjában elemezte a Bitcoin helyzetét.

A buborékot Hyman Minsky pénzügyi instabilitási indexével tárgyalta, és nem utasította el azt a gondolatot, hogy a Bitcoin valódi innovációt jelenthet.

“Ismételten, talán a Bitcoin más mint bármi amit eddig láttunk, és talán egy évtized múlva a piaci kapitalizációja az egekig kúszik fel, mert eléri az új globális valuta státuszt,” osztotta meg zárógondolataiban.

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan befolyásolhatja az FTX az ETH jövőbeli ármozgásait?

Az Ethereum (ETH) nemrég átlépte a 3200 dolláros határt, optimizmust keltve a tulajdonosok körében. A kedvező lendület mögött azonban potenciális kihívások lappangtak, az adatok olyan érdekes...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!