A holland jegybank tanácsadója szerint a bitcoin ára a google-keresések számától függ

Hollandia központi bankjának stratégiai tanácsadója azt állította, hogy a Bitcoin árának változása egybevág a kriptovalutákra való google-kereséssel – írta a CNBC Augusztus 31-én pénteken.

Egy a Wednesday networkkel készült interjúban a Da Nederlandsche Bank képviseletében Joost van der Burgt elmondta, hogy a trend a Bitcoin határidős ügyletek megérkezésével vált tisztábbá múlt év decemberében.

“Amikor a bitcoin a hírekben szerepelt, legyen az pozitív vagy negatív, az ár ennek megfelelően emelkedett” – mondta.

Az, hogy a bitcoin nem tudta kompenzálni azokat a veszteségeket, amelyek a 2017-es év utolsó heteiben kezdődtek, a hagyományos pénzügyi körökben különböző elméleteket szült a jövőre vonatkozó kilátásokkal kapcsolatban.

Visszatérve a Bitcoin “buborék” témára, az ezzel foglalkozó személyek, mint például Nouriel Roubini és Robert Shiller a 2018-as évben már nem először állítják, hogy a legnagyobb kriptovaluta nem képes sokáig megtartani a magas árat.

Van der Burgt is utalt rá, hogy a “buborék” kipukkadása még nem feltétlenül történt meg.

“A jövőre való tekintettel az a véleményem, hogy a buborék talán előbb le fog ereszkedni, minthogy teljesen kipukkanna” – tette hozzá.

Van der Burgt nem foglalt teljesen állást a Bitcoinnal szemben. A San Franciscó-i Szövetségi Banknak egyik áprilisi riportjában elemezte a Bitcoin helyzetét.

A buborékot Hyman Minsky pénzügyi instabilitási indexével tárgyalta, és nem utasította el azt a gondolatot, hogy a Bitcoin valódi innovációt jelenthet.

“Ismételten, talán a Bitcoin más mint bármi amit eddig láttunk, és talán egy évtized múlva a piaci kapitalizációja az egekig kúszik fel, mert eléri az új globális valuta státuszt,” osztotta meg zárógondolataiban.

Forrás: cointelegraph.com