22 BTC automatát, foglalt le az orosz rendőrség

-

Az orosz bűnüldöző szervek 22 Bitcoin automatát foglaltak le, összesen 9 üzletben és étteremben, különböző városokban.

A lefoglalás az ügyészség és a jegybank utasítása alapján történt, jelentette a helyi média. A kriptovalutával foglalkozó gépek üzemeltetése az országban egyelőre nem szabályozott.

A hatóságok lefoglalják a banki automatákat Oroszországban

A rendőrök legalább 22, kriptovaluta-értékesítésre alkalmas automatát foglaltak le, bevásárlóközpontokban, üzletekben és éttermekben, összesen 9 orosz városban.

Forrás: bbfpro.com

Az összes lefoglalt terminált a Bbfpro üzemeltette, amely az ország bitcoin ATM-hálózatának a fenntartója – írta az jegybank Sarkis Darbinyanra, a DRC (Digital Rights Center) ügyvédjére hivatkozva, aki a vállalat érdekeit képviseli. Ez a szervezet jogi segítségnyújtásra specializálódott, azon vállalatok számára, amelyek a digitális iparágon belül érdekeltek, beleértve a kriptovalutával és blokklánccal foglalkozó cégeket is.

A Bbfpro menedzsere, Artem Bedarev az orosz médiának azt nyilatkozta, hogy cégét a hatósgok nem értesítették a lefoglalás előtt. Elmondása szerint, informálisan tájékoztatták, hogy a vizsgálat legalább hat hónapig folytatódik, és a gépek addig nem helyezhetőek újra üzembe, amíg a vizsgálat le nem záródik.

A hatóság egyik tagja szerint, aki részt vett a pénteki lefoglalásban, a műveletet az orosz jegybank kérésére a Főügyészség rendelte el.

A jegybank egyik tisztviselője visszautasította a Bbfpro ügyére vonatkozó részletek kiadását, de rámutatott arra, hogy a szabályozók “szisztematikus munkát végeznek a pénzügyi piacon, a jogellenes tevékenységek azonosítása és ellensúlyozása érdekében”.

Továbbá kifejtette, hogy a pénzeszközök ellenőrzés nélküli, határokon átnyúló átruházása növeli a kriptovaluták illegális rendszerben történő használatának kockázatát. A belügyminisztérium és az ügyészség nem válaszolt az ügyről a médiának.

A Bbfpro fellebbez a lefoglalás ellen

Sarkis Darbinyan megjegyezte, hogy Oroszországban a jelenlegi jogszabályok nem tiltják a kriptovaluták vásárlását. Azt is hangsúlyozta, hogy az általa képviselt cég megvizsgálja az összes jogilag megalapozott eljárást, rendesen fizeti az adóját, illetve a kötelező érvényű követelmény hiányában is végzi a felhasználók azonosítását.

Az ügyvéd hozzátette, hogy a Bbfpro jelenleg is vizsgálja a banki automaták lefoglalása miatt bekövetkezett károkat, és fellebbez a hatóságok intézkedései ellen.

A Bbfpro weboldala szerint a készülékei támogatják a bitcoin-vásárlást, és más meg nem nevezett kriptovalutákat. A cég Exmóval, egy népszerű orosz kriptováltóval dolgozik, és technikai támogatást nyújt a gépek számára.

Egy terminál telepítése 155.000 rubelbe, vagyis nagyjából 2.300 dollárba kerül. Szolgáltatásaiért pedig a cég 1 %-ot számít fel a regisztrált forgalom után.

Forrás : Bbfpro.com

A kriptovaluták és az ehhez kapcsolódó tevékenységek, mint a kereskedés, bányászat, crowdfunding még nem legalizált Oroszországban. Ez a folyamat várhatóan a szeptemberben kezdődő, az orosz parlament alsóháza, az orosz Állami Duma ülése időpontjában kezdődhetne meg.

Három témát szavaztak meg májusban :

“A digitális pénzügyi eszközökről”, “A vonzó befektetések, befektetési platformok felhasználásával” és a “Digitális Jogokról”. A képviselők a nyári szünet befejezése előtt próbálták meg összhangba hozni a tevezetet, de végül úgy döntöttek, hogy a végleges döntést elhalasztják.

Forrás: news.bitcoin.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!