A Firefox blokkolni fogja a cryptojacking malware szoftvereket következő internetes böngészőjének verziójában – áll egy csütörtöki bejegyzésben.

Ez a lépés az elkövetkező hónapokban várhatóan végrehajtandó nyomkövetési kezdeményezés részeként jött létre. A bejelentésben, a Firefox a Ghostery kiterjesztés tanulmányára hivatkozik, amely szerint egy átlagos weboldal betöltéséhez szükséges idő 55,4 %-a harmadik fél által kezelt szkriptekből származik.

A jövőbeli Firefox-verziók valószínűleg blokkolni fogják az illetéktelen kriptopénz-bányászásokat, amelyek alapértelmezett módon “némán bányásznak kriptovalutákat” a felhasználók eszközein.

A nyomkövetés blokkolásával és egy “világos szabályozást“ kínálva, a Firefox arra törekszik, hogy a felhasználóknak nagyobb választási lehetősége legyen arra vonatkozólag, milyen adatokat kívánnak megosztani a weboldalakkal, amelyeket látogatnak.

2016-ban, a Mozilla, a Firefox mögött álló vállalat olyan gyakorlatokat hajtott végre, amelyek arra ösztönözték a felhasználókat, hogy ügyeljenek az online védelemre, és biztonságra az adatok titkosítása közben.

A Firefox bejelentése alaján, blokkolni akarták a kapcsolatot azokkal a biztonságos HTTPS szerverekkel, amelyek gyenge titkosítást alkalmaznak, és felállítanának egy legalább 1023 bites TLS-követelményt, amelyek Diffie-Hellman kulcsokat használnak.

Egy másik nagy böngésző, az Opera már az elmúlt év decemberében alkalmazta cryptojacking-ellenes szkriptjét a saját beépített hirdetés-blokkolójukban asztali számítógépekhez. Később, januárban a vállalat bejelentette, hogy a funkciót hozzá kívánják adni saját mobil böngészőjükhöz is.

Ebben a hónapban az Opera bejelentette, hogy asztali böngészőjét saját kriptotárca funkcióval is ellátja. A mobilalkalmazásokhoz hasonlóan az asztali kliens is támogatni fogja a tokeneket, és a digitális eszközöket.

Az Opera Crypto vezetője Charles Hamel megjegyezte, hogy a böngésző-integráció egy következő lépést jelenti afelé, hogy a kriptovaluták és a Web 3.0 mainstreammé váljanak.

Forrás: cointelegraph.com