Kína vezető szerepet akar játszani a metaverzumban

-

A Globaldata egy adatelemző vállalat legutóbbi jelentéséből kiderül, hogy a metaverzum esetén 2023-ban Kína megszerezheti a vezető helyet.

A kapcsolódó technológiai fejlesztések, mint például a mesterséges intelligencia, a virtuális és a kiterjesztett valóság, valamint a 6G erősödése fogja biztosítani, hogy Kína nagy szeletet tudjon magának kikanyaríani a metaverzumból.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A metaverzum iránti érdeklődés világszerte növekszik, és Kínában kormányzati támogatást is kap a terület, az iparági cégek egyre több és több befektetői tőkéhez jutnak hozzá.

Kína hozzáállása a jelentés szerint egyértelmű, a kapcsolódó technológiák erősítésével kívánnak metaverzumos központot létrehozni az országból.

Egyes jelek alapján az elemzők azt is elmondták, hogy Kína állami befektetéseket is végez a virtuális valósággal és mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek esetén, így a technológiát az ország gazdasági fejlődésének az elemeként értékelik.

Több kínai tartomány és város, köztük Shanghai és Zhejiang is kifejezte már az igényét, hogy a jövőben fejlesztési, vállalkozási központtá kívánnak válni, hogy otthont adjanak a metaverzum-technológiával dolgozó cégeknek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Mit várhatunk a metaverzumtól?

A metaverzum, mint technológia, a közvélekedés szerint főleg a szórakoztatóipari hardvereket és szoftvereket jeleni, de valójában a teljes mögöttes iparágat is ide kell érteni.

Kína pedig magára az iparágra, az abban tevékenykedő vállalatokra fókuszál, hogy a metaverzum fejlődésének az előnyeiből részesülni tudjon.

A Kínai Ipari Minisztérium nemrégiben publikált egy jelentést, amelyben a metaverzumos és VR technológiák felhasználásáról számoltak be az ipari, gyártási folyamatokban, rámutatva, hogy a két terület között sikeresen lehet kapcsolatot kiépíteni.

A Globaldata előrejelzése szerint ráadásul a metaverzum a jövőben sokkal preferáltabb lesz a befektetők előtt, mivel lényegesen több lehetőséget tartogat, mint a többi technológiai terület.

„A kínai befektetések mértéke a metaverzumba és a hozzá kapcsolódó területekre rávilágít arra, hogy a metaverzum mekkora értéket képviselhet az olyan iparágakkal szemben, mint a közösségi média, a gaming, vagy éppen az e-kereskedelem.”

Egyes becslések alapján a metaverzum, mint piaci szektor, 2025-re elérheti a 376 milliárd dolláros kapitalizációt.

A 2023-as évet pedig úgy lehet jellemezni, mint kisebb visszahúzódást, hiszen a metaverzum esetén láthatjuk, hogy hogyan változik a globális érdeklődés szintje, milyen gazdasági akadályokat kell leküzdeni a vállalkozásoknak, és milyen kihívásokat jelent, hogy a háttértechnológia esetén további fejlesztésekre van még szükség.

zeta

Olvastad már? A Crypto Fear and Greed Index a fellegekbe emelkedett

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!