Kína digitális valutája használható a McDonald’s és Starbucks üzletekben

-

Kína régóta várt digitális valutája hamarosan megkezdi első próbáját három amerikai étteremláncnál Peking városában az SCMO április 23-ai cikke szerint.
A franchise üzletek mellett olyan helyeken is elérhető lesz a valuta, mint helyi konditermek, hotelek, üzletek és egy könyvesbolt.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!
Kína egy digitális valutával szabadulna meg a készpénztől

A kínai kormány végre véghez viszi grandiózus „digitális fiat” terveit, melyről már 2017 óta hallhatunk.
A McDonald’s, Starbucks, és Subway üzletek Peking Xiong’an területén kerültek kiválasztásra a digitális valuta próbakörére.
Nem magyarázták meg, hogy miért pont erre az üzletekre esett a választás, pedig olyan étteremláncok is vannak az országban, mint a KFC, Popeye’s, Shake Shack, Burger King és a Pizza Hut.
Az ország központi bankja, a Kínai Jegybank felel a „digitális jüan” projektért, amely egy kiterjesztése az Alibaba és a WeChat által üzemelt készpénzmentes gazdaságnak.
Kína tíz év alatt szeretne megszabadulni a készpénztől. A keleti nagyhatalom több mint 890 lakosa használ mobilfizetési szolgáltatásokat, akik csupán 2019-ben több mint 20 billió dollárnyi forgalmat bonyolítottak le.
Az átváltás egy digitális protokollra csökkenheti a csalások előfordulásának lehetőségét, és könnyebbé tenné a pénzek lekövetését, így visszaesne a pénzügyi bűnözés, melynek ára viszont az emberek adatai lennének.
A cikk írásakor egyelőre még nem tisztázódott, hogy a digitális jüan blokkláncon fog-e futni vagy sem.
Ez a próbakör hét hónappal azután érkezik, hogy a jegybank bejelentette, hogy az állami digitális koin „közel áll az induláshoz.
A bitcoin ára akkoriban nem reagált a hírre, hetekig 10 300 és 10 700 dollár között ingadozott.

Kína tervei egy digitális valutával

A tesztekkel kapcsolatban még nem adtak ki konkrét megjelenési dátumokat, de Kína lehet a világ első gazdasága, amely bevezet egy digitális valutát a meglévő pénzügyi rendszere mellé.
Ez más országokban a bitcoin és a kriptopénzek, vagy hasonló rendszerek bevezetéséhez vezethet.
A kínai kormány korábban azt mondta, hogy a digitális jüan leváltja az „MO-t” vagyis forgalomban lévő készpénzt, és a pénzügypolitikához és hitelekhez szükséges „M2” típusú fiat továbbra is forgalomban marad.
Ezzel elkerülhető egy, a tetherhez hasonló szituáció, ahol folyamatosan és féktelenül lehet valutát kiadni.
Áprilisban a nemzetközi pénzügyi szervezet, a BIS tárt karokkal várta a központi bank által kibocsátott digitális valuták (CBDC-k) körüli fejleményeket a koronavírus-válság közepette.
A BIS szerint az online tranzakciók különösen fontosak egy ilyen elszigetelt gazdaságban:

 „Egy központi bank által üzemeltetett ellenálló és hozzáférhető fizetési infrastruktúra gyorsan kiemelkedővé válhat, ilyen lehet például egy CBDC.”

A BIS kiemelte a különböző fizetési rendszerek és gazdasági keretrendszerek „értékét”, amely pénzügyi változatosságot adhat a polgároknak, miközben „számos kockázattal leszámolnak.”

Olvastad már? Mi történne, ha egy gazdag ember felvásárolná az összes bitcoint?

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!