Ármeghatározó erő van a bitcoin hashrátájában

-

A 2009-es év kezdete óta a bicoin árfolyamának növekedése mindig is vitatott témája volt a mainstream médiának.
Miközben a legtöbb publikáció úgy írja le a digitális valutát, mint egy nagyon volatilis és véletlenszerűen mozgó eszközt, addig bizonyos adathalmazok szerint az ármozgások egy népszerű mérőszám segítségével visszakövethetők.
A Blockchain.com adatainak felhasználásával, valamint a trendek vizsgálatához a grafikon történelmi pontjainak egymásra helyezésével egy Reddit-bejegyzés megjegyezte, hogy rejtélyes hasonlóságok vannak a bitcoin 2009-től vett hashrátája és ármozgási között.

A bitcoin árfolyama általában visszatért a hashráta adatainak átlagához. 11 ilyen nagyobb példa mutatható be, ha a hashráta értékeit logaritmikusan számoljuk.
Egy alkalmi kiskereskedő számára ez a megfigyelés hasznosnak bizonyul – akkor vesz bitcoint, amikor az árak a hashráta bizonyos értékei felett vannak.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A korreláció azt jelenti, hogy a bitcoin egyáltalán nem annyira random, mint azt a népszerű narratívák állítják.
A tranzakciós értékek, az áraktivitás, a technikai elemzések és fundamentális hírek sokkal inkább hatással vannak a kriptopénz árfolyamára, mint a hagyományos piacok esetében.
A TradingView elemzői amellett teszik le voksukat, hogy a hashráta adatai szerint kereskedjenek, feltéve, hogy a mérőszámon alapuló ötletek nem számítanak túlzásnak a többi indikátorhoz képest.
A magasabb hashráta erősebb blokkláncot és hálózatot rejt – a több bányász nagyobb biztonságot jelent egy 51 százalékos támadással szemben, mivel több bányászra (és számítási energiára) van szükség a blokklánc elleni támadásra (vagyis hogy egy vagy néhány entitás átvegye a bányászás feletti hatalmat).

A Bitcoin hashrátája azért nem egy Szent Grál

A korreláció azonban nem mentes a kritikáktól. Néhány Reddit-felhasználó rámutatott, hogy a hashráta és az árfolyam olyan, mint a tyúk és a tojás: az árfolyam növekszik, a kiskereskedők és spekulánsok pedig egyre nagyobb érdeklődéssel viseltetnek a kriptopiacok iránt, a befektetők ugyanis gyors megtérülést várnak anélkül, hogy a digitális eszközöket valóban felhasználnák a „való” világban.

Ezenkívül a Bitcoin bányászási aktivitása és az ár mindig is exponenciálisan növekedett 2009 óta, ami azt jelzi, hogy nagyobb adathalmazt kell vizsgálnunk, ha a hashrátára megbízható kereskedési megközelítésként akarunk tekinteni.

A hashráta grafikonja eközben az ellaposodás jeleit mutatja. A Bitcoin matematikai komplexitása sokrétűre növekedett – több, mint 74 trillió számítás megy végbe a hálózaton minden másodpercben – a bányászási jutalom pedig 2020. május 12-e körül 6,25 BTC-re csökken.
A költségek megnövekedése, valamint a csökkent jutalmak miatt a hashráta a közeljövőben elérheti a „csúcsát”, majd stabilizálódhat, miközben az árfolyam végül talán teljesen elválik majd ettől a mérőszámtól.

Olvastad már? Mi történne, ha egy gazdag ember felvásárolná az összes bitcoint?

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!