Argentínában a válság elől a bitcoinba menekülnek az emberek

-

A LocalBitcoins peer-to-peer kriptotőzsde adatai azt mutatják, hogy az argentin polgárok rekordsebességgel váltják pezójukat a világ vezető kriptopénzére, a bitcoinra.
Az ország gazdasága összeomlott a hatalmas infláció miatt és a kormány csődöt jelentett. A világ többi országa is hasonló pályán áll, így Argentína előrevetítheti, hogy mi várhat a bitcoinra?

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!
A LocalBitcoins szerint rekordsebességgel váltják az argentin lakosok bitcoinra a pezójukat

A globális gazdaság már egy évtizede nem egészséges. A bitcoin egyfajta válasz volt a 2008-as krízisre kiadott gazdaságélénkítő csomagokra, melyek csupán ragtapaszként szolgáltak egy olyan problémára, amely azóta csak tovább súlyosbodott.
Az év elején egyre növekedtek a gazdasági feszültségek a világ két szuperhatalma, az USA és Kína között, így a világgazdaság már amúgy is gyenge lábakon állt. A koronavírus volt az, amely végül megadta a végső döfést, a piacok összeomlottak, és káosz keletkezett az egész világon.
Argentína különösen érintett volt, mivel éppen az ország fiat valutájának legrosszabb inflációs válsága zajlott, és a kormány csődöt jelentett, amely tovább súlyosbította a gazdaság helyzetét.
A polgárok tehetetlenül nézték, ahogy egyre gyorsabban értéktelenedik el pezójuk, így gyors bitcoinvásárlásba kezdtek a LocalBitcoins adatai szerint.
A LocalBitcoint OTC-ügyeleteken keresztül kapcsolta össze a bitcointulajdonosokat
Az Arcane Research adatai azt mutatják, hogy az argentin pezó forgalma 1028%-ot, a bitcoiné 407%-ot és az amerikai dolláré 139%-ot növekedett 2018 eleje óta, amikor először kezdte gyengének mutatni magát az ország gazdasága.

A korlátolt bitcoin a végtelen fiat nyomtatással szemben: ez a tökéletes lehetőség?

Az argentin helyzet a fiat elértéktelenedésével és a csőddel előrevetítheti, hogy mi vár a világra?
Az Egyesült Államokban a Fed megkapta a kormánytól az engedélyt, hogy annyi pénzt nyomtasson, amennyi a gazdaság fenntartásához szükséges.
Az USA már korábban is el volt adósodva, a pénznyomtatással pedig a dollár csak tovább értéktelenedik.
A dollárra is hasonló hiperinfláció várhat és így eljöhet a bitcoin ideje.
A fiat pénzekkel ellentétben a bitcoin készlete nem haladhatja meg a 21 milliót, ennek jelentős hányada pedig már el is veszett a blokkláncon.
A korlátozott készlet miatt a bitcoin értéke jelentősen megnövekedhet a fiat pénzek végtelen készlete miatt.

Olvastad már? A bitcoin összértéke elérheti a 10 billió dollárt?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂
 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!