Kína bányászközpontja vízenergiára állt, hogy támogassa a blokkláncipart

-

Jelentős löketet kaphat a kínai kriptobányászás, ugyanis a helyi önkormányzatok arra ösztönzik a bányászokat, hogy használják fel a város felesleges vízenergiáját.

Olcsóbb áram a bányászok számára

Általános szemlélet, hogy a bitcoinbányászok adják a teljes Bitcoin-hálózat gerincét.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Ezek a specializált számítógépek összetett matematikai műveleteket oldanak meg, hogy új bitcoinokat alkossanak, feldolgozzák a tranzakciókat, és biztosítsák a hálózat biztonságosságát.
Az emelkedő áramköltségek és a kriptopiacok összeomlása miatt sok bányásznak kellett már feladnia tevékenységét.
Az adatok szerint a bányászok jelentősen csökkentették bitcointartalékaikat, hogy megvédjék tőkéjüket a rosszabbodó piaci helyzetekkel szemben.

A hamarosan bekövetkező feleződés lényegében megfelezi a bitcoin inflációját, így a bányászok jövedelme is csökkenni fog. Blokkonként 12,5 helyett csupán 6,25 bitcoin lesz a blokkok megfejtéséért járó díj.
A Szecsuan tartományban található Ya’an város önkormányzata is felismerte, hogy a kínai bányászok adják a bitcoin hashrátájának több mint felét, így a város úgy döntött, hogy segít a bányászok terhein.
Egy helyi cikk szerint az önkormányzat kiadott egy nyilvános útmutatót, amely lehetővé teszi, hogy a bányászcégek felhasználják a város felesleget vízenergiáját. Akiket érdekel az üzlet, azok rácsatlakozhatnak az állami hálózatra.
Az útmutató szerint:

„A blokklánccégeknek olyan helyre kellene költözniük, amelyek közel vannak az erőművekhez ,és így rácsatlakozhatnak az állami hálózatra. A cégeknek, melyek valamilyen megállapodást kötöttek erőművekkel idővel fel kell mondaniuk azokat.”

Ezzel a lépéssel Ya’an városa jó példát mutathat a világnak azzal, hogy felhasználja felesleges vízenergiáját és „a világ egyik vezető blokkláncközpontjaként” alapozza meg hírnevét.
Joseph Young, kriptopénz- és fintechelemző szerint ez az útmutató nagyon jó lépés a kínai bányászipar számára.
Az olcsóbb áramköltségek miatt a bányászokat kevésbé fogja negatívan érinteni a feleződés, ha az árfolyam kitart 6000-7000 dollár között.

Olvastad már? Medve fordulatra figyelmeztet egy sikeres elemző

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!